19 / 04 / 2024

Bursa'nın ilk yerli tramvayı ipekböceği test edildi!

 Bursa'nın ilk yerli tramvayı ipekböceği test edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk üretimi yapılan yerli tramvay ‘ipekböceği’, Makine Mühendisleri Odası’ndan da tam not aldı



Tramvayın test sürüşünü yapan Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, çalışmaları ‘başarılı’ bulduğunu ve yerli tramvayın Bursa’yı mahcup etmediğini söyledi.


Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart ve yönetim kurulu üyeleri, ipekböceğini BURULAŞ tesislerinde test etti. İbrahim Mart, ‘İpekböceği’ni başarılı bulduklarını söyleyerek, “İlk yerli tramvayın test sürüşünü de yaptık. Bizi mahcup etmedi. Türkiye’de mühendisler açısından güvenlik çok önemli. Bursa’nın bu tramvay projesi, Türkiye’deki teknolojinin gelişimine katkı sağlaması bakımından da çok önem taşıyor” diye konuştu.

Mart, projeyi bilgisayar ortamındaki yazılım sürecinden bu yana takip ettiklerini vurgulayarak, bu kez yerinde inceledikleri tramvayın Bursa için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, “Gerekli incelemeleri yaptık, bu aracın güvenlikle ilgili de sorunu olmaz” dedi.


“Tramvay uluslararası standartlarda” 

Bursa’nın ilk yerli tramvayının üretiminde görev yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın da Makine Mühendisleri Odası’nın projeye destek vermesinin önemli olduğunu söyledi. Sektörün içinde çalışmalar yapan mühendislerin projenin değerinin farkında olduğuna değinen Aydın, “Aracımızı uluslararası standartlara göre tasarlayıp ürettik. Tüm sertifikaları da alındı. Uluslararası Avrupa standartları neyi öngörüyorsa güvenlik açısından da o şekilde tasarım yapıldı. Araçlar 2 ay da ağırlık için kum torbalarıyla test sürüşü yapacak. Yol ve araç arasında uyum ancak bu sürede sağlanıyor” dedi. Aydın, tramvayın çok güvenli olduğunu vurguladı.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ


Geri Dön