29 / 03 / 2024

Bursa'nın kenar mahalleleri kentsel dönüşümle kalkınacak

Bursa'nın kenar mahalleleri kentsel dönüşümle kalkınacak

Bursa'nın kenar semtleri kentsel dönüşüm projesiyle hayat bulacak  



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent içinde gölgede kalmış tarihî ve kültürel yapıları gün yüzüne çıkarırken, şehrin çöküntü bölgelerinin de kentsel dönüşüm uygulamalarıyla cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi. 
 
Şehrin yıpranmış, çöküntü bölgelerini kaldırıp, buraların çağdaş yapılarla donatılmasına yönelik kentsel dönüşüm projelerine ekonomik kriz sebebiyle bir süre ara verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, 7-8 Ocak tarihlerinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ile birlikte düzenlenecek 'Gelişen Kentler Zirvesi'yle kentsel dönüşümde yeniden atağa kalktıklarını belirtti. 7 Ocak'ta (yarın) başlayacak 'Gelişen Kentler Zirvesi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Altepe, inşaat sektörünün önemli temsilcilerini zirve nedeniyle Bursa'ya davet ettiklerini, bu organizasyonla Bursa'nın yatırım potansiyelinin ortaya konacağını ifade etti. Altepe, "Sıcaksu bölgesinde 200 bin metrekare alan boş duruyor. İntam Bölgesi'nde projeler hazır, Zafer Parkı'nın yanındaki 250 bin metrekarelik alan, Kent Meydanı'nın ikinci etabı, Yalova Yolu gündemimizdeki yerler arasında. Bu bölgelerle ilgili çalışmalara şimdi hız veriyoruz. Ulusal ve uluslararası gayrimenkul firmalarının yöneticilerine bu bölgeleri gezdireceğiz. Amacımız hedeflediğimiz noktalara yatırımcı çekmek. Böylece yine Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmiş olacağız." dedi.

Uludağ'daki değişim ve yenilenme sürecinden de söz eden Başkan Altepe, Uludağ'la ilgili uygulama imar planlarının şubat ayı sonunda çıkmasını beklediklerini, bundan sonra üst yapı yetkisinin de Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceğini söyledi. Başkan Altepe, ilk hedef olan katlı otopark ile tüm telesiyejlerde kullanılabilecek tek kart sisteminin Uludağ'a çağ atlatacağını belirtti.

Teleferikle ilgili dolu dolu bir 9 ay geçirdiklerini ve projelerin bittiğini dile getiren Başkan Altepe, inşaata ilk kazmanın vurulması için müteahhit firmayla görüşmelerinin de sürdüğünü belirtti. Dünyaca ünlü kayak merkezlerinde ulaşımın teleferik ve dişli trenlerle sağlandığını hatırlatan Başkan Altepe, "Özellikle yaz aylarında Uludağ'a teleferikle gitmek isteyen vatandaşlarımız, 35-40 kişi kapasiteli kabinlerin gelmesini bekleyen 100'lerce kişiyi sırada görünce gitmekten vazgeçiyordu. Yeni proje ile günlük taşıma kapasitesini saatlik kapasiteye indiriyoruz. Saatte 2 bin kişi 8'er kişilik kabinlerde hiç durmadan, 8-10 dakikalık beklemeyle Uludağ'a çıkabilecek." dedi.

Bursa'nın bugüne kadar Uludağ'dan yeteri kadar istifade edemediğinin altını çizen Başkan Altepe, zirvede sadece kar ve kayak değil, yılın 12 ayı faaliyet yapılacak bölgeler bulunduğunu vurguladı. Dağın tamamının kullanılmasına yönelik projeler hazırlandığını ifade eden Başkan Altepe, "Kayak alanları yeniden düzenlenirken, günübirlikçiler için tesisler ve spor alanları yapılacak. Öncelikle gelenleri orada mutlu etmeliyiz ki kalmak istesinler. Futbol ve basketbol sahalarıyla takımların yaz aylarında bölgede kamp yapmalarını sağlayabiliriz. Sarıalan, Çobankaya, Kadıyayla, Dolubaba, Alaçam, Soğukpınar gibi birçok bölgede trekking yapılacak uygun bölgeler var. Atla gezilecek kulvarlar var. Tüm bunları sil baştan ele alıp, Uludağ'ı yıl boyunca aktif olarak kullanmayı amaçlıyoruz." dedi. Başkan Altepe, bu tür aktivitelerle Uludağ'a yılın her ayı büyük ilgi olacağını, bölgede kalacak yer bulamayan tatilcilerin ise kent merkezinde konaklamasıyla, merkezdeki esnafa da ekonomik girdi sağlanacağını vurguladı.
Fatih Karakılıç/Zaman


Geri Dön