29 / 03 / 2024

Bursa'nın vizyonu Atatürk Caddesi ile yenileniyor

Bursa'nın vizyonu Atatürk Caddesi ile yenileniyor

Bursa'nın Atatürk Caddesi'ndeki PTT binasının dış cephesi görüntü kirliliğine sebep olacak materyallerden arındırılacak



Ayrıca binada tadilat gerektiren noktalar da elden geçirilecek. Atatürk Caddesi'ndeki cephe sağlıklaştırma çalışmalarının temmuz ayına kadar caddedeki tüm binalarda tamamlanması planlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projenin kente değer katacağını belirterek, şöyle konuştu: "Bir kentin yolları, caddeleri şehrin medeniyetinin simgeleridir. Daha yaşanılabilir bir Bursa hedefine paralel olarak görüntü kirliliğinin önüne geçecek çalışmalarla, kentin prestiji olan caddelerdeki binaların dış cephelerini temizleyerek modern bir görünüm kazandırmayı amaçlıyoruz. 'Cephe Sağlıklaştırma Projesi'ne Büyükşehir Belediyesi olarak kentin en önemli tarihi aksını çevreleyen Atatürk Caddesi'yle başladık. Çalışmalarla farklı dönemlerde farklı malzeme ve üslupla inşa edilen yapılarda uyumlu bir bütünlük sağlamayı hedefliyoruz. Bu proje Atatürk Caddesi ile sınırlı kalmayacak. Atatürk Caddesi'nden alacağımız sonuç doğrultusunda, Altıparmak Caddesi gibi kentin diğer önemli arterlerine de uygulanacak."

Atatürk Caddesi'nde binaların dış cephe temizlik ve düzenlemelerinin yanı sıra PTT'den başlayarak Buluş İş Hanı'na kadar olan bölümde bir yürüyüş aksı oluşturulacak. Binaların alt katlarına yapılacak cam saçaklarla kent dokusuna modern bir görünüm kazandırılırken, yürüyüş aksını kullanacaklar için de yağışlı havalarda korunak olacak.
Fatih Karakılıç/Zaman


Geri Dön