25 / 04 / 2024

Bursaray'dan Uludağ Üniversitesi’ne kesintisiz ulaşım!

 Bursaray'dan Uludağ Üniversitesi’ne kesintisiz ulaşım!

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve BursaRay’ı Uludağ Üniversitesi’ne ulaştıran 6,5 kilometrelik hafif raylı sistem hattı, vatandaşlara büyük kolaylık sağladı...



BursalIların Arabayatağı ’ndan Uludağ Üniversitesi’ne kesintisiz ulaşımına imkan veren uygulamanın yanı sıra BursaRay Emek Hattı da Görükle hattından sağlanan tasarrufla 2,5 kilometrelik güzergahıyla sisteme dahil oldu. Kavşak düzenlemesi, BursaRay istasyonu ve raylı sistem çalışmasıyla Bursa’nın en büyük kavşağı olan Emek Kavşağı’nı da kapsayan BursaRay Emek hattı ile Mudanya Yolu’nda da ulaşım nefes aldı.



DOĞU ETABINDA ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR

Hafif raylı sistemi Bursa’nın doğusuna uzatacak olan BursaRay Gürsu Kestel hattında da çalışmalar hızla sürüyor. Mimar Sinan  Orhangazi Üniversitesi, Hacivat, Şirinevler, Otosansit, Değirmenönü Cumalıkızık, Gürsu ve Kestel adlı 7 istasyondan oluşan 8 kilometrelik BursaRay Doğu etabında (3. Aşama) çalışmalar devam ediyor. Halen ilk 6 istasyonda süren inşaat çalışmalannın yüzde 60 oranında tamamlandığı BursaRay Doğu etabının 2013 yılının son çeyreğinde tamamlanarak, yolculuğa açılması planlanıyor.


Proje kapsamında Hacivat, Balıklı ve Deliçay köprülerinin yenileme çalışmaları da devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bölge; kuzeyde ve güneyde 3 şeritli karayolu köprüleri ile ortada 2 şeritli hafif raylı sistem köprülerine kavuşacak.


Habertürk



Geri Dön