18 / 04 / 2024

Bursaspor şampiyon oldu Bursa'da konut satışı arttı

Bursaspor şampiyon oldu Bursa'da konut satışı arttı

Ömer Faruk Çelik, Bursaspor'un şampiyonluğuyla Bursa'da satışların arttığını söyledi



Sinpaş GYO'nun CEO'su Ömer Faruk Çelik, 1.5 milyar dolar hasılat bekledikleri konut projelerine devam ettiklerini belirterek, "1.2 milyar lira olan ciromuzu 2015'e kadar iki katına çıkarmak istiyoruz" dedi. Çelik, Bursaspor'un şampiyonluğuyla Bursa'da satışların arttığını söyledi.

ANKARA'da 36 yıl önce 1974 yılında kurulan ve 22 yıl önce merkezi İstanbul'a taşınan Sinpaş, özellikle son 20 yılda geliştirdiği konut projeleriyle tanınıyor. Yaklaşık 3 yıl önce gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda halka açılan Sinpaş, bugün yıllık 1.2 milyar TL ciro yapan bir grup haline geldi. Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı CEO'su Ömer Faruk Çelik, "1990'ların başında bizim segmentimizde konut yapan sadece Emlak Konut vardı. Sonra  TOKİ  ve diğer şirketler çıktı. Biz kendimizi sektörde öncü şirket olarak konumlandırıyoruz. Hep yeni konseptler geliştirdik. 5 bin 200 kişi, Sinpaş'tan ekmek yiyor" dedi.

Hiç işçi çıkarmadık

2003'ten sonra inşaat sektörü hızlanınca, kurumsallaşma kararı aldıklarını, 2007'de GYO olduklarını hatırlatan Çelik, "Sinpaş GYO'yu 2007'de halka açtık. Bugüne kadar hiçbir krizde işçi çıkarmadı, enerji kesintisi yapmadık. Yıllık ortalama yüzde 18-20 büyüdük" diye konuştu. 2000'den sonra sadece konut üretmekle kalmayıp inşaat yan sanayiine de girdiklerini hatırlatan Çelik, şöyle devam etti: "2002'de Seranit'i aldık. 1.5 milyon metrekare olan kapasiteyi 8.5 milyon metrekareye çıkardık. Vanucci adı altında mutfak markamızı oluşturduk. Asansör firması, dekorasyon şirketi, site yönetimi ve ikinci el konut hizmeti veren şirket kurduk. Bugün 13-14 şirketimiz var. Yıllık 1.2 milyar TL cironun 700 milyonu konuttan. Amiral gemimiz Sinpaş GYO. 2015 ciro hedefimiz 2.4 milyar TL."

5 milyar dolarlık proje

Ömer Faruk Çelik, Bursa'da yaklaşık 2 bin konutluk projeleri olduğunu belirterek, "550'sini sattık. Yaklaşık 1250'sini yeniden projelendiriyoruz. Bursa'da yıllık konut satışımız yaklaşık 200 idi, bu yıl 5 ayda, çoğu son 1.5-2 ayda olmak üzere 130 konut sattık. Yıl sonu 300 konuta yaklaşırız. Bursaspor'un şampiyonluğu bizim satışlarımızı da olumlu etkiledi. İnşaat işinde satışın yüzde 50'si tüketicinin moraline bağlı. Elimizde yeni başlayacaklarımız dahil 5 milyar dolarlık proje var."

Kriz de olsa büyüme hedefinden sapmadık

SİNPAŞ GYO halen; İstanbul Halkalı'da Bosphorus City ve İstanbul Sarayları, Sancaktepe'de Lagün ve Aqua City 2010 projeleri ile Bursa'da Bursa Modern projelerine devam ediyor. Bu projelerde 6 bin konut üretiliyşor. Sinpaş GYO'nun elindeki diğer arsalarda, 12-13 bin konutluk proje geliştirilebileceğini söyleyen Ömer Faruk Çelik, "Biz, kriz de olsa büyümeden yanayız. 2005'te `altına hücum' gibi konuta hücum varken de yüzde 18-22 gibi büyüme yaşadık" dedi. Çelik, 5 sene sonraki hedeflerinin yıllık 2.4 milyar TL ciro olduğunu ifade etti, "İşler çok iyiyse bu 5 milyar liraya çıkmaz" diye konuştu.

Ankara'ya 3 proje

SİNPAŞ bugüne kadar Ankara'da nitelikli konut projesi geliştirmemişti, ancak önümüzdeki dönem 3 arsada projeye başlayacak. Ömer Faruk Çelik, "Bir arsada 550 villa yapacağız. Çankaya'da 500 rezidanslık kule yapacağız. Çarşısı da olacak. Büyükesat'ta da 200 bin metrekare inşaat alanına sahip arsa var, karma proje olabilir. Elimizde, projeye başlayacağımız 13 arsa var. Ankara, Marmaris, Bursa ve İstanbul'da... Kazma vurulmuş 6 bin konut projemiz devam ediyor. Bunların yaklaşık 4 bin 300'ü satıldı" diye konuştu.
Hürriyet


Geri Dön