25 / 04 / 2024

Bursa'ya 3 dev firma yatırım yapacak!

Bursa'ya 3 dev firma yatırım yapacak!

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'ya 3 dev firmanın yatırıma geldiği müjdesini verdi. Burkay, "Renault ve Tofaş'ın iki katı ihracat yapacaklar" dedi.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi'nin (TEKNOSAB) yüksek teknolojili üretim ve ihracat yapan uluslararası nitelikteki dev firmalara ev sahipliği yapacağını belirtti. Burkay, "Bursa'ya 3 önemli firma gelecek. Her biri Oyak Renault ve TOFAŞ'ın iki katı ihracat yapacak" dedi. İran'da ambargonun kalkmasıyla bölgede yeni bir dönemin başladığını dile getiren Burkay, Bursa'daki firmaların özellikle otomotiv, tekstil ve makine gibi sektörlerdeki gücüyle ve 3'üncü ülkelerden firmalarla yapılacak işbirlikleriyle pazarda fırsatları değerlendirebileceğini vurguladı. Bu konuda BTSO, TOBB ve DEİK nezdinde yürüttükleri çalışmaları anlatan Burkay, İran'a ticari heyet organizasyonlarını devreye almayı planladıklarını da kaydetti. 


ALTERNATİF ENERJİ KULLANACAK 

Burkay, yeni nesil OSB'nin çorak bir arazi üzerine kurulacağını, bölgede kullanılacak enerjinin yüzde 60'ının ise alternatif kaynaklardan sağlanacağını ifade etti. TEKNOSAB ile Bursa'nın uluslararası nitelikteki yatırımlara ev sahipliği yapacağını dile getiren Burkay, "Bursa, 2023 hedefi olan 75 milyar dolar hedefini yakalayacak" dedi. 


Sabah


Geri Dön