19 / 04 / 2024

Bursa'ya Arap yatırımcı ilgisi!

Bursa'ya Arap yatırımcı ilgisi!

Bursa İnşaat Fuarı büyük ilgi gördü. Bahreyn, Kuveyt, Katar gibi Körfez ülkelerinden ziyaretçiler fuarda açılan stantları yakından inceledi. Bazı Suudi Arabistan prensler yatırım planladıklarını açıkladı.



Bursa Ticaret ye Sanayi Odası (BTSO) ve inşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (İMSIAD) işbirliği ile düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı, Körfez ülkelerinden gelen Arap yatırımcıların ilgi odağı oldu. 


Fuarı gezen Suudi Arabistan prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud, Bursa bölgesinde yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. 


BTSO Yönetim Kurulu kanı Burkay, fuar ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, Bursa İnşaat Fuarı'na bu yıl ilk defa gayrimenkul bölümü eklediklerini ifade etti. Başkan Burkay, "Fuara katılan firmalarımız gerçekten çok güzel hazırlanmışlar. Birçok firma hazırladıkları önemli projeleri burada sunma fırsatı yakaladı" dedi. Körfez ülkelerinden gelen birçok ziyaretçinin fuarı yakından incelediğini belirten Burkay, "Suudi prens Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud yanımızda. Yine Bahreyn, Kuveyt ve Katar gibi Körfez ülkelerinden ziyaretçiler fuarda firmalarımızın açtığı standı yakından inceliyor. Bu çok Baş- önemli" diye konuştu. 


GELECEĞE YATIRIM YAPMAK İSTİYORUZ


Suudi Arabistan prenslerinden Saud Bin Abdullaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud de Bursa'da düzenlenen inşaat Fuarı'nın çok başarılı olduğunu belirterek, "Ben ve beraberimde gelen arkadaşlar gelecek için yatırım yapmayı düşünüyoruz. Bu ziyaretimizin sonunda inşallah kendi aramızda bu yatırımlara karar vereceğiz" diye konuştu. Fuarı ziyaret edenlerin yüzde 80'ine yakınının bu bölgede gayrimenkulün sahibi olduğunu anlatan Prens Saud, bu ziyaretin ardından da daha çok yatırım amaçlı planların masaya yatırılacağını söyledi. 


BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Suudi prensi Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud, Körfez ülkelerinden gelen 40 kişilik heyetle birlikte stant açan firmaları ziyaret etti. 



Bizim Gazete





Geri Dön