26 / 04 / 2024

Bursa'ya mobilyacılar çarşısı kurulacak!

Bursa'ya mobilyacılar çarşısı kurulacak!

Mobilya sektörünün önemli merkezlerinden Bursa"da, 80-100 arasında iş yerinin bulunacağı, yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak 'Mobilyacılar çarşısı' kurulması için çalışma başlatıldı



Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) önderliğinde Geçit Park Plaza"da yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İnegöllü mobilyacılar katıldı.

Yedikardeş, mobilya sektörünün başta Bursa olmak üzere ülke ve özellikle Avrupa için önemli sektörlerin başında geldiğini belirtti.

Bursa"nın marka kimliğine güç katmak adına uzun zamandır kurmak istedikleri 'Bursa Mobilya çarşısı' için ciddi adımlar attıklarını ifade eden Yedikardeş, projenin sadece Türkiye değil Avrupa"nın en gözde çarşılarından biri olacağına dikkati çekti.

'Bursa Mobilya çarşısı' projesi için Bursa"nın batı bölgesinde uygun bir yer arayışı içinde olduklarını vurgulayan Yedikardeş, Büyükşehir Belediyesinin de proje için kendilerine destek verdiğini bildirdi.

Proje için şu ana kadar İnegöl"den 45 firmanın talip olduğunu dile getiren Yedikardeş, İstanbul ve Ankara"dan da ciddi taleplerin olduğunu anlattı.

Yedikardeş, yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak proje için 80;100 arasında iş yeri planladıklarını belirten Yedikardeş, projenin mimari çalışmalarının başladığını sözlerine ekledi.

Yaklaşık 100 civarında sektör temsilcisinin hazır bulunduğu toplantıda projenin mimarisiyle ilgili sunum yapan Yüksek Mimar Hasan Sözüneri, öncelikli olarak projenin doğru bir hikayesinin yazılması gerektiğine dikkati çekti.                

Toplantıda, proje için bir çok bankanın şimdiden kredi için talip olduğu, çarşının 2012 yılında faaliyete geçebileceği belirtildi.
AA


Geri Dön