20 / 04 / 2024

Bursa'ya wellness tesisi kurulacak!

Bursa'ya wellness tesisi kurulacak!

Bursa Valisi şžahabettin Harput öncülüğünde İl Özel İdaresi Jeotermal A.şž. tarafından başlatılan sıcak su kaynağı arama çalışmalarından olumlu sonuç elde edildi



Geçen haziran ayında Kültürpark"ta saniyede 100 litre debili 88.5 derecelik suya ulaşıldı. Kaynarca, çekirge ve Merinos bölgesinde yeni termal kaynak arama çalışmaları devam ederken, Nilüfer İlçesi Dağyenice Bölgesi için dünyada yaygın olan sağlıklı yaşam merkezi (wellness) projesi de geliştirildi.

Vali Harput, konuyla ilgili şunları anlattı: œAvrupa ve Amerika"da çokça kullanılan termalin dışında sosyal, spor tesislerin, eğlence merkezlerini, kültür merkezlerini, doğa yürüyüşlerinin olduğu wellness tesisi yani termal köy kurmaya karar verdik. Yaşlı insanların yaşlılıklarını sağlıklı geçirmeleri ve her yaştan insanın sağlıklı yaşaması için Bursa"nın sularını özel kürlerle sadece Bursalıların değil dünyanın kullanımına sunmak istiyoruz. Yeşillikler içerisinde Bursa"nın en güzel yerlerinden biri Dağyenice"nin termal köy olması için 28 kuruluştan izin aldık en geç 2011 Mart ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı"ndan da turizm bölgesi olması için izini almış olacağız. Bir çok devlet adamının da ağırlanabileceği dünya ölçeğinde bir merkez projelendiriyoruz. Özellikle Orta Doğu ülkeleri, Rusya ve Azerbaycan"dan projede yer almak isteyen yatırımcılar var. Dağyenice için Dubaili bir firma Malezyalı ortağı ile gelerek 2 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğini söyledi. 1 milyonun üzerinde insan Avrupa"da bu tedavi yöntemini kullanıyor. Biz de bu pastadan payımızı almak istiyoruz. Proje gerçekleştiğinde İskandinav ülkeleri, Almanya ve Uzak Doğu"dan ciddi talepler gelecek. Harput, elde edilen termal sulardan öncelikli olarak mevcut kaplıcalara, otellere ve isteyen hastanelere dağıtacaklarını söyledi.
Hürriyet/Sebile çETİN

 


Geri Dön