25 / 04 / 2024

BURULAŞ, deniz otobüsü için gemi ve iskele arıyor!

 BURULAŞ, deniz otobüsü için gemi ve iskele arıyor!

Deniz otobüsü isletmesi kurarak İstanbul Deniz Otobüslerine (İDO) alternatif olmak için harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği (BURULAŞ) aracılığıyla, seferlerde kullanacağı gemi ve iskeleleri değerlendiriyor




BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, İDO’nun esnek fiyat uygulamasına yönelik eleştiriler üzerine 1Temmuz- 15 Ağustos tarihleri arasında Pazartesi ve Perşembe günleri geçerli olmak üzere otomobil ücredendirmelerinde sabit fiyat kampanyası başlatmasının sorunu tam olarak çözemediğini söyledi. 


Fidansoy, kampanyanın kısa süreli olup tepkilerin ardından gelen basit bir önlem gibi görüldüğünü ve amacının araç bölümünü doldurmak olduğunu belirtti. İDO tam olarak müşteri memnuniyeti sağlayamadığı takdirde BURULAŞ tarafından alternatif ulaşımın en kısa sürede başlatılacağını kaydeden Fidansoy, “Bursa Büyükşehir Belediyesi, Burgaz İskelesini yaparak, İDO’nun İstanbul-Bursa seferlerini desteklemişti. Buradaki amaç, Bursa halkının ihtiyaçlarının tam olarak yanıtlamasıydı. Gelinen noktada biraz sıkıntılar oluştu” diye konuştu.


BURULAŞ’ın deniz ulaşımı sağlayacak gücü olduğunu dile getiren Fidansoy, şirket ana sözleşmesinde deniz taşımacılığının bulunduğunu ve bu nedenle ayrıca bir şirket kurma gereksinimi olmadığını vurguladı. İDO’ya alternatif olmak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğine dikkati çeken Fidansoy, “Şuan gemi ve iskeleler değerlendiriliyor. Dünya piyasasında birçok yeni ve ikinci el gemi bulunuyor. Bu gemilerden satın alarak alternatif taşımaya kısa sürede başlayacak durumdayız. Deniz taşımacılığı için de her iki tarafın liman başkanlıklarından izin alıp hemen yolcu taşıması yapmak mümkün” diye konuştu. 


Fidansoy, deniz taşımacılığında kamunun sunduğu toplu taşıma hizmeti gibi kar güdülmeyen bir fiyat politikası uygulamayı hedeflediklerine işaret etti. Bu projenin BursalIlara her şeyden önce sabit fiyata İstanbul’a gidip gelme olanağı sağlayacağının altım çi¬zen Fidansoy, tek hedeflerinin halkın ulaşım hakkını en ucuz ve en kaliteli şekilde sağlamak olduğunu vurguladı.


Feribot işletmeciliği de gündeme gelebilir


BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, şu an planlarında olmamasına karşın ihtiyaç duyulması halinde deniz otobüsünün ardından feribot işletmeciliğinin de yapılabileceğini kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ olarak Bursa için çalıştıklarını ifade eden Fidansoy, karada, denizde ve belki de yakın zamanda havada da bu hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı. Fidansoy, halkın kendilerine sahip çıkmasını da istedi.


Dünya



Geri Dön