25 / 04 / 2024

Butaşlar Turizm İnşaat 2 yıl süreyle ihalelerden men edildi!

Butaşlar Turizm İnşaat 2 yıl süreyle ihalelerden men edildi!

Butaşlar Turizm İnşaat, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 2 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi



İçişleri, Milli Eğitim (MEB), Çevre ve Orman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre toplam 12 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Söz konusu bakanlıkların yasaklara ilişkin duyuruları, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyurulara göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleye katılan, "Nokta Özel Güvenlik Savunma Sistemleri Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi" ile ortağı "Derya Küçük"ü ihalelerden men etti.

İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı şirket, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 2 yıl süreyle tüm ihalelere katılamayacak.

-BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Muş Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün ihalesine giren, "Butaşlar Turizm İnşaat Gıda Kuyumculuk Temizlik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Jale Taşdemir"e ceza getirdi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre 2 yıl süreyle tüm ihalelerden men edildi.

-MEB-
Milli Eğitim Bakanlığı da 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre "Cemre Medikal (Mehmet Atar)"a ceza verdi.

MEB, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılan, Konya Ticaret Odasına kayıtlı şirketi, 1 yıl süreyle ihalelerden men etti.

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre 4 kişi ve firmaya ihalelere katılma yasağı getirdi.

Buna göre Keçiören Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ihalesine katılan,  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı, "Devasa Grup İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Emlak Mühendislik Temizlik Otomotiv Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi", Kuşadası Belediye Başkanlığının ihalesine katılan Kuşadası Ticaret Odasına kayıtlı "Ali Hakan Gökçe"  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğünün ihalesine katılan İzmir İnşaat Malzemeleri İmalat ve Satıcılar Odasına kayıtlı "Taşdelen Ticaret (Şerife Taşdelen)" ile İskenderun Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğünün ihalesine katılan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı "Çam Gıda ve Temizlik Maddeleri Pazarlama İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi" ile ortağı "Mahmut Çam"a ihale cezası verildi.

Söz konusu kişi ve firmalar 1´er yıl süreyle yapılacak olan tüm ihalelere katılamayacak.

-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-
4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu "yasak fiil veya davranışları" düzenliyor.
Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
"Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.
-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.
-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.
-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek."

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI-
İçişleri Bakanlığı ise 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre "Baykal Su Ürünleri Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ne ihale cezası verdi.
Bursa İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihaleye katılan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı şirket, 6 ay süreyle kurum ihalelerinden men edildi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığının ihalesine katılan, Konya Ticaret Odasına kayıtlı "Küpedağ Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi"ni 1 yıl süreyle tüm ihalelerden, İzmir Gaziemir Belediye Başkanlığının ihalesine katılan İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı "BNB Medya Reklam ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi" ve ortağı "Sedat Kapudağı" ile Niğde Belediye Başkanlığının ihalesine katılan ve Niğde´de bulunan "Mehmet Şahin" ise 6´şar ay süreyle kurum ihalelerinden men edildi.

-ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI-

Çevre ve Orman Bakanlığı da 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre "Metin Ulutaş"a ceza verdi.
İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğünün ihalesine giren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası İzmir Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odasına kayıtlı Metin Ulutaş, 1 yıl müddetle bakanlık tarafından yapılacak olan ihalelere katılamayacak.

2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu, "ihaleye fesat karıştırmak, ihale hükümlerini yerine getirmeme ya da eksik getirme" gibi durumlarda ilgililere değişik sürelerle ceza verilmesini öngörüyor.
AA


Geri Dön