23 / 04 / 2024

Butik oteller bu yazın gözdesi!

Butik oteller bu yazın gözdesi!

Tatil sürecinde ev sıcaklığını lüksle beraber yaşamak isteyen vatandaş, butik otel ilgisini de tavan yaptırdı



Butik oteller, tatil köyü ve otellerin kalabalığından sıkılanlara yüksek standartlarla tatil imkânı sunuyor. Tatil köyleri ile otellerin kalabalığından sıkılan ama 5 yıldızlı otel konforunda tatil geçirmek isteyenler, son yıllarda butik otellere yönelmeye başladı. Butik oteller, ilginç tarzları, özgünlükleri, ortalama 2 veya 3 katlı mimari ile ev ortamı ve 45 TL ile 200 TL'lik uygun fiyatlarıyla tatilinde farklılık arayanlara çeşitli alternatifler sunuyor. Sakin bir ortamda ama 5 yıldızlı otel kalitesinde tatil yapmak isteyenlere hitap eden bu otellerde genel olarak şu özellikler yer alıyor:

ANTİKA AMA MODERN...
'Modern, reprodüksiyon, antika gibi özelliği olan mobilya ve malzemeler ile tefriş ve dekorasyon, beş yıldızlı otel odaları için belirlenen nitelikleri taşıyan konforlu odalar, kapasiteye yeterli kabul holü, kahvaltı salonu, oturma salonu, alakart lokanta, 24 saat oda servisi, spor aktiviteleri, odaya gazete servisleri.'

TERCİH EDENLER YÜZDE 10 ARTTI
Tur operatörleri de son yıllarda tercihleri butik otellere yönelen müşterileri için portföylerini genişletiyor. Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, butik otelleri tercih edenlerin arttığını belirterek, 'Her geçen yıl butik otellere artan bir ilgi olduğunu gözlemliyoruz. Geçen yılla karşılaştırdığımızda butik otelleri tercih edenlerin sayısında yüzde 10'luk bir artış var' dedi. Butik otellerde, denize girmek için özel iskele, değişik mutfakları bir araya getiren yemekler, hız teknesi, özel tekne turları, su sporları, jet ski, bisiklet, bilardo, masaj imkanları gibi olanakları bulmak da mümkün.

BUTİK OTEL NEDİR?
Butik Otel, her gelir grubuna hitap eden, konuklarına 5 yıldız otel konforu ile birlikte, kendine özgü, otel işletmecisi ve otelin bulunduğu çevrenin harmanladığı hizmeti veren, küçük, yöresel kahvaltı ve lezzetlerin sunulduğu, ev gibi sıcak bir ortamı olan konaklama işletmeleri diyebiliriz.

İnternet üzerinden işlem yapmayın
Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, tatilcileri, internet üzerinden işlem yaparken mağdur olmamaları için dikkatli olmaları konusunda uyardı. Göktaş, havaların ısınması ile birlikte özellikle tatile giden vatandaşların, dolandırıcılara karşı uyanık olmalarını istedi. Önceki yıl, konuyla ilgili 178 tüketici şikayeti aldıklarına işaret eden Göktaş, 2009 Temmuz ayının ilk 10 günlük süresinde 3 bin 258 şikayet aldıklarını kaydetti. 'İnternet ortamında yeni bir çete türünün ortaya çıktığını' ifade eden Göktaş, 'İnternette sayfa yapmışlar. Size en ucuz tatili yaptırıyoruz, şu şartlarda, şöyle, böyle, aldatmalar, söylemler. İnsanlar araştırmadan, bilmeden bunlara, bu sitelere yöneliyorlar ve sonuçta mağdur oluyorlar. Sanal ortamda alış verişten ve bu tür sözleşmelerden uzak durun. İnsanlarımız resmen dolandırılıyorlar, kandırılıyorlar' uyarısında bulundu.

Bursa Arap turistlerden umduğunu bulamadı
Bursa bu yıl domuz gribi ve küresel kriz sebebiyle Arap turistlerden umduğunu bulamadı. Bursalı turizmciler, başta Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan olmak üzere birçok Arap ülkesinden gelen turistleri, şehre daha çok çekmek için Arap ülkelerinden uçak seferlerin başlatılmasını istiyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği eski Güney Marmara Bölge Başkanı ve Turizmci Hasan Erdem, Antalya'ya verilen önemin Bursa'ya da verilmesi gerektiğini söyledi. Bursa'nın turizm alanında gözardı edilmemesini isteyen Erdem, "Arap turistler için bulunmaz bir kumaş. Turistlerin tam aradığı yer olan Bursa'ya daha fazla Arap turist çekmek için ulaşım kolaylıkları sağlanmalı. Yerinde ihracat olarak nitelendirilen turizm açısından hava ve deniz yolu ulaşımının en hızlı bir şekilde sağlanmalıdır."
Yeni Şafak


Geri Dön