26 / 04 / 2024

Büyük Ankara Oteli, Rixos Grand Ankara oldu

Büyük Ankara Oteli, Rixos Grand Ankara oldu

Çelikler Yatırım Holding tarafından 110 milyon dolara restore edilen Büyük Ankara Oteli bugün düzenlenen imza töreniyle Rixos Hotels'e devredilirken, tarihi otelin yeni ismi Rixos Grand Ankara oldu.



Çelikler Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Çelik ve Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince arasında imzalanan protokol ile, Emekli Sandığı tarafından 1960 yılında inşa edilen ve 2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan ihaleyle 36 milyon 830 bin dolar bedelle Çelikler İnşaat AŞ'ye satılan başkentin simge oteli Büyük  Ankara  Oteli'nin yönetim ve işletmesi Rixos Hotels'e verildi. Çelikler Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Çelik, imza töreninde yaptığı konuşmada, eski adıyla Büyük Ankara'nın 1966 yılında açıldığını ve hizmet verdiği ilk 20 yıl içinde başkentin tek beş yıldızlı oteli olduğunu anımsattı. Otelin tarihi önemi ve kentin simgesi olması nedeniyle yıkıp yeniden yapmayı düşünmediklerini anlatan Çelik, proje ve inşa çalışmalarıyla yapının 22 bin metre kareden 60 bin metre kareye çıktığını, binanın ana karkası korunarak yapılan söz konusu çalışmalarda inşaat alanındaki son teknolojinin hemen hemen hepsinin kullanıldığını kaydetti. Çelik, şirketlerinin Rixos Grand Ankara'ya Özelleştirme İdaresine ödenen 36 milyon 830 bin dolar dahil olmak üzere toplam 150 milyon dolar yatırım yaptığını bildirdi. Çelik, "Turizm bizim için yeni bir alan. Rixos Hotels ile yeni işbirliklerimiz olabilir. Rixos Grand Ankara ile Büyük Ankara'nın tarihi misyonuna sahip çıkıyoruz. Rixos Grand Ankara, iş ve siyaset dünyası için önemli anlaşma ve toplantıların gerçekleştirildiği bir merkez olacak" dedi.

Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ise şehir otelciliğinin kendileri için önemli bir alan olduğunu ve şehirlerde otel yapılacak alanları seçerken dikkatli davrandıklarını belirterek "Grand Ankara güzide bir lokasyonda, Ankaralı olup da burada bir anısı olmayan yoktur. Buraya Rixos bayrağı astığımız için çok mutluyuz. Grand Ankara'da ilk senemizde yüzde 60 doluluk oranı öngörüyor ve 20 milyon avro ciro bekliyoruz" dedi. Otelin Mayıs ayında hizmete gireceğini söyleyen Tamince, Çelikler Yatırım Holding ile 5 artı 5 şeklinde 10 senelik bir anlaşma yaptıklarını, yatırımcı memnuniyeti taşıdıklarını ifade ederek Tahir Çelik'e teşekkür etti.

GRAND ANKARA RİXOS

Grand Ankara Rixos'da 129'u standart, 20'si grand suit, 64'ü köşe, bir executive suite ve bir kral dairesi olmak üzere 215 oda bulunuyor. Standart odaların konaklama ücreti 200 avro olacağı ifade edilen otelde, spa, kapalı yüzme havuzu, aletli jimnastik salonu, sauna, jakuzi ve buhar odası imkanları sunuluyor. Grand Ankara ve Anadolu isimli iki balo salonu bulunan otelde, iki konferans salonu ve 12 adet toplantı odası tasarlandı. Otelde yerli veya yabancı şirket ve kurumlara yönelik uzun vadeli kiralık özel ofisler de bulunuyor.


Geri Dön