25 / 04 / 2024

Büyük Çamlıca'daki baz istasyonlarının kaldırılması talebi mecliste!

Büyük Çamlıca'daki baz istasyonlarının kaldırılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca'daki anten ve baz istasyonlarının kaldırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Büyük Çamlıca daki baz istasyonlarının kaldırılması talebi mecliste!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, görüntü kirliliği oluşturan anten ve baz istasyonlarının kaldırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Gürer'in soruları

1. Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca'daki görüntü kirliliği yapan, sağlığa zarar veren çelik antenlerin kaldırılmasına yönelik bir çalışmanız var mı?


2. Her bir verici, televizyoncu, radyocu ayrı anten dikiyor, dolayısıyla bu çirkinliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bir de "emisyondan dolayı radyasyon etkisini ortadan kaldıracak, sağlığa zararlı bu yapıyı da tamamen kule üzerine daha yüksek bir noktada yerleştirmiş olacağız" diye konuşulmuştur. Bu bağlamda ülkemizde risk yaratan benzer kaç adet anten ve baz istasyonu mevcuttur?


3. Tehlikeli olduğu bilindiği halde neden bugüne kadar bu konuda bir çalışma yapılmamıştır? Ülke genelinde benzer verici ve istastonların tehdidi altında bulunan nüfus ne kadardır?




Geri Dön