20 / 04 / 2024

"Büyük İpek Yolunda Turizm" fuarı açılıyor!


"Büyük İpek Yolunda Turizm" adıyla 15. Uluslararası Taşkent Turizm Fuarı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yarın açılıyor



Özbekistan Turizm Birliği tarafından düzenlenen fuara, aralarında Türkiye, İspanya, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Mısır, Polonya, Rusya, Malezya, Endonezya, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Vietnam, Moldavya, Letonya, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Ukrayna'nın bulunduğu 30'a yakın ülkeden 200'den fazla turizm şirketi ve acentesinin katılması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak basına açıklama yapan Özbek Turizm Birliği Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı Alişir Şamşiyev, bu yıl düzenlenecek fuarda Orta Asya ülkelerinin bu alandaki potansiyelinin sergileneceğini, ayrıca Özbek ve yabancı ülkelerin turizm şirket ve acenteleriyle işbirliği anlaşmalarının imzalanmasının öngörüldüğünü belirtti.

Şamşiyev, fuar çerçevesinde ayrıca her sene geleneksel olan turizm sektöründe faaliyet yapan işletmelerin en iyilerinin tespit edileceğini ifade ederek, bu çerçevede yılın en iyi turizm şirketi, en iyi otel ve en iyi otel yöneticisinin seçileceğini bildirdi.

Geçen yıl düzenlenen turizm fuarı çerçevesinde, Dedeman Silk Road Tashkent Otelinin Genel Menajeri Cüneyt Dalcan "Yılın en iyi otel menajeri", Inter Continental Oteli ise "Yılın en iyi oteli" seçilmişti.

1995 yılından bu yana sürekli olarak gerçekleştirilmekte olan "Büyük İpek Yolunda Turizm Fuarı", 22 Ekime kadar devam edecek.
AA


Geri Dön