16 / 04 / 2024

Büyük Samsun Oteli'nde yıkım çalışmaları hızlandı!

Büyük Samsun Oteli'nde yıkım çalışmaları hızlandı!

Büyük Samsun Otel’in yıkım çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, kiraladığı 2. İş makinesini de vinç yardımıyla otelin çatısına çıkartarak işi hızlandırdı. Otelde yıkım devam ediyor.



Samsun Büyükşehir Belediyesi, tahliyesi tamamlandıktan sonra yıkımına başladığı Büyük Oteli oldukça ilginç bir yöntem kullanarak yıkmaya devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı,  Ankara  ve Eskişehir’den 6 tonluk 2 adet ekskavatör iş makinesi kiraladı.


İlki yaklaşık 10 gün önce çalışmaya başlayan ekskavatörlerin ikincisi de önceki gün Samsun’a geldi. Yeni gelen iş makinesi bir vinç aracılığı ile otelin çatsına diğer iş makinesinin yanına çıkartıldı. Makinenin otelin çatısına çıkartılırken oluşturduğu görüntü çevredekiler tarafından ilgiyle izlendi.


2. makinenin devreye girmesi ile hızlanan yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren yetkililer, otelin yıkımı sırasında uyguladıkları yöntemin Samsun’da ilk defa denendiğini ve binanın çatısına çıkartılarak üstten yıkıma başlayan iş makineleri sayesinde hem işin hızlandığını hem de maliyetin düşürüldüğünü ifade ettiler.

Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön