19 / 04 / 2024

Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı temeli atıldı!

Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı temeli atıldı!

Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan Kestel Çataltepe Mevkii'ndeki BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırınım temeli atıldı.



Bursa'da şehir içinde dağınık olarak faaliyet gösteren küçük esnafın kent dışında bir çatı altında toplanmasını amaçlayan Kestel Çataltepe Mevkii'ndeki BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapısını kapsayan 77 milyonluk yatırınım temeli atıldı. 550 günde tamamlanacak çalışmalarla bölgede inşa edilecek sanayi sitesinin tüm altyapısı tamamlanacak. 


Yaklaşık 307 hektar üzerine inşa edilen, 21 sektörde toplam 3 bin esnaf ve sanatkarı barındıracak olan site, sosyal donatı alanları, ibadethane, eğitim ve sağlık kurumları, dinlenme alanları gibi imkanlarıyla aynı zamanda 24 saat yaşayan büyük bir kampus olarak hizmet verecek. 11 etap halin+ de inşa edilecek olan tesisler, Bursa tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alıyor. Sanayi sitesinin L Etabı tamamlandı ve 125 dükkanın hak sahiplerine dağıtılma işlemi devam ediyor. Yaklaşık 3 bin işyerinin yanı sıra tesis içerisinde kreş, ana okulu, endüstri meslek lisesi, otel, 2 bin kişilik kongre ve kül' tür merkezi, tıp merkezi, bin 500 araçlık otopark, cafe ve restoranlar, cami, itfaiye ve polis merkezi, fuar alanı ve arıtma tesisi, yeşil alanlar gibi tüm sosyal donatılar ve modern tesisler yer alacak. 


Projenin 1 milyar liraya mal olması bekleniyor. BESOB Başkanı Arif Tak, 2011 yılının Mayıs ayında temeli atılan Büyük Sanayi Sitesi'nin ilk etabının 1,5 yılda tamamlandığını söyledi. 


Dünya


Geri Dön