16 / 04 / 2024

Büyük şehirlerdeki hastaneler kampüste toplanacak!

Büyük şehirlerdeki hastaneler kampüste toplanacak!

Sağlık Bakanlığı, büyük şehirlerdeki hastaneleri kampüslerde toplayacak



İstanbul,  Ankara  ve İzmir'in de aralarında bulunduğu illerde kampüs hastaneler yapmayı planlayan bakanlık, şehir merkezlerindeki hastaneleri buralara taşıyacak.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında çok sayıda hastaneyi hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

Yeni açılacak bu hastanelerin ihtiyacı olacak tıbbi cihaz ve ürünlerle ilgili sektörde bir açılım olacağını, bunu sektör temsilcileriyle de paylaştıklarını anlatan Tosun, "Bu yıl ilk kez böyle bir şey yaptık. Sektör yetkilileriyle yaptığımız toplantıda, 2010'daki stratejilerimiz ve neler alabileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Onlar da ilk kez önlerini görecek şekilde politikalarını belirleyecek" dedi.

Bu yıl, Sağlık Bakanlığının hastanelerinin bir arada, kampüs hastanelerde toplanmasını öngören kamu özel ortaklığıyla ilgili 5 yıllık çalışmanın sonuçlandırılmasının da planlandığını açıklayan Tosun, İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Erzurum, Adana, Mersin, Antalya ve Kayseri gibi şehirlerde kampüs hastaneler yapılacağını belirtti.

İlk ihaleye Kayseri'de çıkıldığını, yeni terminal binasının arkasında toplam bin 500 yataklı bir kampüs hastane yapılmasının planlandığını belirten Tosun, "Bu, Kayseri'deki bütün hastanelerin ihtiyacını karşılayacak bir yatırım
olacak. İçinde bin yataklı bir genel hastane yer alacak. Bunun içinde de çocuk, kardiyovasküler, onkoloji gibi 50-100 yataklı dal birimleri, rehabilitasyon ve psikiyatri hastaneleri bulunacak" diye konuştu.

-"ETLİK KAMPÜSÜNÜN İHALESİNE BU AY ÇIKILACAK"-
Üçer bin yataklı olacak Ankara Etlik'teki kampüs hastanenin ihalesine bu ay içinde, Bilkent'tekine ise kısa sürede çıkılacağını kaydeden Tosun, bin 800 yataklı İstanbul İkitelli'de inşa edilecek kampüsün ihalesinin baharda yapılmasının planlandığını, bu şehirde başka büyük araziler bulunabilirse ikinci ve üçüncü kampüslerin de yapılabileceğini söyledi.

Ankara'daki bütün hastanelerin Bilkent ve Etlik'teki kampüslerde kümelenmesini amaçladıklarını ifade eden Tosun, buralarda Sağlık Bilimleri Üniversitesi için de alan ayrılacağını anlattı. Tosun, "Bu kampüsleri birbirinin simetriği olarak planlıyoruz. İçlerinde 6 genel hastane, rehabilitasyon ve psikiyatri hastaneleri, araştırma ve eğitim merkezleri, sağlık bilimleri üniversitesi için alanlar olacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesinde sağlık alanında eğitim verilecek tıp, eczacılık, hemşirelik ve diş hekimliği fakülteleri bulunacak" şeklinde konuştu.

Bu üniversitenin açılmasına YÖK'ün de sıcak baktığını kaydeden Tosun, "Şehir merkezinde hastanemiz kalmayacak, hepsini oralara taşıyacağız. Şehir içindeki trafik ve yoğunluktan kurtararak sağlık hizmetlerini daha verimli olacağını düşündüğümüz bu alanlara alacağız. Şehir merkezlerinde 1-2 acil istasyon, semt poliklinikleri kalacak" dedi.
AA


Geri Dön