20 / 04 / 2024

Büyükçekmece Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bina ruhsatsız mı?

Büyükçekmece Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki bina ruhsatsız mı?

Büyükçekmece Mimaroba Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı’nda bulunan mekanla ilgili ruhsata aykırı yapılan eklemeler için bir süre yıkım kararı alınmıştı. Her sene kiracı değiştiren kaçak yapı son olarak Massal adıyla düğün salonu olarak hizmet vermeye başladı.



Büyükçekmece Mimaroba Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı’nda bulunan, geçmişte Nispet Bar olarak işletilen mekanla ilgili ruhsata aykırı yapılan eklemeler için yıkım kararı alınmıştı. İşlem gerçekleşmedi. Tüm kararlara rağmen mekan isim değiştirerek Turkish Pub olarak işletildi. Yıkım kararı ilerleyen yıllarda da uygulanmazken bu kez  AK Parti'nin Seçim İrtibat Bürosu oldu. Her sene kiracı değiştiren kaçak yapı son olarak Massal adıyla düğün salonu olarak hizmet vermeye başladı.


Kaçağı ben yapmadım demişti


2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den belediye meclis üyesi seçilen, daha sonra partiden ayrılarak üyeliğine bağımsız olarak devam eden Seher İlhan Yıldız'ın tutumu çevre sakinlerinin tepkisini çekmeye devam ediyor. Konu hakkında daha önce gazetemize açıklamada bulunan Yıldız, kaçak bölümün kiracısı tarafından yaptırıldığını söylemiş ve adı geçen binanın eski haline getirilmesi için dava açtığını da belirtmişti. Ancak bu konuda da bir gelişme yaşanmadı.



Gazetem İstanbul


Geri Dön