20 / 04 / 2024

Büyükçekmece Tepecik'in değeri yerinde dönüşüm ile artacak!

Büyükçekmece Tepecik'in değeri yerinde dönüşüm ile artacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, "Tepecik için yapılacak en önemli proje yerinde dönüşümdür." dedi. Akgün, Tepecik'te başlatılacak yerinde dönüşüm projesi ile bölgenin değerinin katlanacağını belirtti.



Tepecik'te başlatılacak yerinde dönüşüm projesi ile bölgenin değerinin katlanacağını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, "Tepecik için yapılacak en önemli proje yerinde dönüşümdür." dedi. Ekibi ile birlikte gerçekleştirdiği ev ziyaretlerinde vatandaşlarla buluşan Başkan Akgün önceki günün akşamında Çalıcı ailesine konuk oldu. Van'dan gelip 20 yıldan bu yana Tepecik'te yaşayan geniş ailenin üyeleriyle keyifli bir akşam geçiren Akgün, gelen talep ve şikayetleri değerlendirdi. Önümüzdeki dönemde Tepecik'te hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgi veren Başkan Akgün, özel imar planı ile gerçekleştirilecek "Yerinde dönüşüm" projesinin detaylarını şöyle anlattı: 




VATANDAŞ KAZANACAK 


"Rüzgarlıtepe'den Tepecik Merkezi'ne kadar olan bölgede yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmasını önümüzdeki en önemli işlerden birisi olarak görüyorum. 


Bu bölgedeki evlerin yenilenmesi gerekiyor. Aksi takdirde olası bir depremde hepsi yerle bir olacak. 


Planlama çalışmalarını önemli ölçüde planladık. Vatandaşların parsellerini birleştirerek imar planlarmda inşaat iznini artıracağız. Evini yenilemek isteyen vatandaşlar için çok büyük kazanç getirecek olan bu proje, aynı zamanda Tepecik'in çehresini de değiştirecek." Bin metrekare arazi üzerinde tabanda yüzde 35 inşaat izni olan bir imar planladık. Bahçeli nizam 4 katlı evlerden oluşacak, villa tarzındaki evlerin yapılmasının önünü açıyoruz. Plan duvara asıldığı anda müteahhitler harekete geçecektir. Tepecik, gölden ve denizden kademeli olarak yükselen bir bölgede yer aldığı için Büyükçekmece'nin en güzel manzarasına sahiptir. Atatürk Havalimanı'na da yeni yapılacak havalimanına da yarım saat uzaklıkta. Buradaki yapılaşmayı tam olarak bitirdiğimizde 50 bin lira etmeyen dairelerin fiyatları 300 bin liraya kadar çıkacak. "Dönüşümün yerinde yapılmasını sağlayacağız. Meclisimizden imar teşviki niteliği taşıyan bir karar çıktı. Bu karar ile evini yenilemek isteyen vatandaşlarımızın arazileri üzerindeki inşaat iznini büyük oranda artırıyoruz. Bu artış sayesinde şimdiki mevcut daire sayılarından daha fazlası yapılabilecek. Değeri büyük ölçüde artacak olan bu bölgede elde edilen yeni daireler, inşaat masraflarının büyük bölümünü karşılayacak. Kaldı ki yıkımdan yapıma kadar her aşamada belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ücretsiz olarak hizmet verecek. Bu proje, Tepecik'i Türkiye'nin en değerli yerlerinden birisi haline getirecek. Biz de hem vatandaşlarımızın malına mal katmış olacağız, hem de olası bir depremde hayatlarını kaybetmeleri riskini en aza indireceğiz." 



Dokuz Sütun


Geri Dön