29 / 03 / 2024

Büyükçekmece Türkoba Güneyi imar planı yeniden askıda!

Büyükçekmece Türkoba Güneyi imar planı yeniden askıda!

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Güneyi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, 16 Aralık 2014'te askıya çıkmıştı. Plan, itiraz üzerine İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından yeniden hazırlandı ve ilanen askıya çıkarıldı. İşte o imar planı...



Büyükçekmece Türkoba Güneyi imar planı yeniden askıda!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Büyükçekmece İlçesi, 18.04.2013 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Türkoba Mahallesi Güneyi Nazım İmar Planı itiraza ilişkin İBB Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan planı dün (26 Ocak 2015, Pazartesi) ilanen askıya çıkardı. 


Büyükşehir, 28711 dosya numaralı imar planını 13.09.2014 tarihinde onayladı. Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Güneyi İmar Planı, 24 Şubat 2015 Salı günü askıdan indirilecek.

Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Güneyi 1/5000 ölçekli İmar Planı, 16 Aralık 2014'te de askıya çıkarılmıştı! Detaylar için tıklayın!

İmar Planında neler değişti?


Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Güneyi İmar Planı'nda yapılan değişiklikler şöyle;


Genel Hükümler


Büyükçekmece Türkoba Güneyi imar planı yeniden askıda!


(...) 12. İmar uygulaması net parsel üzerinden yapılacaktır. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında TAKS/KAKS (Emsal) değerleri net parsel üzerinden hesaplanacaktır.


13. Kentsel Çalışma Alanları


13.1.1. Konut+Ticaret Alanları (K+T-1)


Bu alanlarda 100 kişi/ha konut alanları yapılaşma şartları geçerlidir. Bu alanlarda emsal 100 kişi/hektar yoğunluğa karşılık gelen yapılaşma koşulları üzerinden hesaplanacaktır. Minimum ifraz şartı 500 m2 olup, en fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. 


14.1 Gelişme Konut Alanları


Gelişme 10 kişi/ha Az Yoğunluk Bölgesi, en fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. Minimum ifraz büyüklüğü ve minimum parsel büyüklüğü T.S. 3500 m2 olacaktır.


(...)


14.2. Meskun Konut Alanları


Meskun 10 kişi/ha Az Yoğunluk Bölgesi, en fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. Minimum parsel T.S. ifraz büyüklüğü 3500 m2 olacaktır.


Meskun 40 kişi/ha Az Yoğunluk Bölgesi, en fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. Minimum parsel büyüklüğü 500 m2 olacaktır. T.S. Minimum ifraz büyüklüğü 1000 m2 olacaktır.


Meskun 60 kişi/ha Az Yoğunluk Bölgesi, en fazla 2 kata kadar yapılaşma yapılabilir. Minimum parsel büyüklüğü 500 m2 olacaktır. Minimum ifraz büyüklüğü 1000 m2 olacaktır.



15. Donatı Alanları


15.1. Yönetim Merkezleri: Bu alanlarda; planlama alanı büyüklüğü ölçeğinde gerekli olan ve ihtiyaç duyulan merkezi ve yerel yönetim birimleri için belediye, karakol, muhtarlık, mahalle yerleşmesine hizmet edebilecek nitelikte halk eğitim ve idari tesis birimlerinin birlikte yer aldığı, semt-mahalle konağı, itfaiye v.b. yönetim, hizmet amaçlı birimler yer alabilir. Ayrıca, açık alan kullanımı gerektiren kullanımlar (garaj, terminal, şantiye, su deposu, açık pazar alanı vb.) yer alabilir. Planda "Yönetim Merkezleri" lejantı ile belirlenen, ancak herhangi bir kamu kuruluşunun adı verilmemiş olan bu alanların, hangi kamu kuruluşuna tahsis edileceği, 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının yapımı aşamasında belirlenecektir. Yapılaşma şartları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında çevre yapılanma koşulları dikkate alınarak belirlenecektir.  Bu alanlarda planda verilen bahçe mesafelerine uyulması kaydıyla Hmaks:4 katı geçmeyecek şekilde ilçe belediyesince onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır.


15.2. İlköğretim Tesis Alanları: Bu alanlardaki uygulama ilçe belediyesi tarafından onaylanacak avan projeye göre yapılacak olup, ilköğretime ek olarak anaokulu ve kreş de yapılabilir. Yapılaşma şartları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında çevre yapılanma koşulları dikkate alınarak belirlenecektir. Bu alanlarda kamu kullanımı dışındaki faaliyetler yer alamaz. Bu alanlarda planda verilen bahçe mesafelerine uyulması kaydıyla Hmaks:4 katı geçmeyecek şekilde ilçe belediyesince onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır.


15.3. Meslek ve Teknik Öğretim Tesisi Alanları: Bu alanlardaki uygulama ilçe belediyesi tarafından onaylanacak avan projeye göre yapılacaktır. Yapılaşma şartları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında çevre yapılanma koşulları dikkate alınarak belirlenecektir. Bu alanlarda kamu kullanımı dışındaki faaliyetler yer alamaz. Bu alanlarda planda verilen bahçe mesafelerine uyulması kaydıyla Hmaks:4 katı geçmeyecek şekilde ilçe belediyesince onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır.


15.4. Sağlık Tesis Alanları: İlgili mevzuata uygun olarak yapılacak hastane, dispanser, sağlık ocağı, sağlık evi, sağlık merkezi ve doğumevi vb. gibi tesislerin bulunduğu alanlardır. Yapılaşma şartları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında çevre yapılanma koşulları dikkate alınarak belirlenecektir. Bu alanlarda kamu kullanımı dışındaki faaliyetler yer alamaz. Bu alanlarda planda verilen bahçe mesafelerine uyulması kaydıyla Hmaks:4 katı geçmeyecek şekilde ilçe belediyesince onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır.


15.5. Dini Tesis Alanları: Dini tesisler ve bunlarla ilgili Kuran Kursu, imamevi, kütüphane, gasilhane gibi tesislerin bulunduğu alanlardır. Yapılaşma şartları 1/1000 ölçekli uygulama imar planı aşamasında çevre yapılanma koşulları dikkate alınarak belirlenecektir. Bu alanlarda kamu kullanımı dışındaki faaliyetler yer alamaz. Bu alanlarda bahçe mesafelerine uyulması kaydıyla ilçe belediyesince onaylanacak avan projesine göre uygulama yapılacaktır. Dini tesis binası dışında bu tesise hizmet etmesi amacıyla yapılan yapılarda Hmaks:4kattır.


Büyükçekmece Türkoba Mahallesi Güneyi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nı indirmek için tıklayın!


Geri Dön