19 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de engelliler için eğitim, iş ve spor merkezi açılıyor!

Büyükçekmece'de engelliler için eğitim, iş ve spor merkezi açılıyor!

Büyükçekmece Muratçeşme Arif Zeki Özver Engelliler Eğitim, İş ve Spor Merkezi önümüzdeki günlerde törenle hizmete açılıyor. Merkez, 2 bin 720 metrekarelik bir alana yapıldı.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün girişimleri sonucunda Büyükçekmece Belediyesi ile hayırsever vatandaşlar Arif Zeki Özver ve Hüseyin Deniz’in katkılarıyla yaptırılan okul birçok özelliği sebebiyle benzerlerinden ayrılıyor. Büyükçekmece ilçesi Muratçeşme Mahallesi’nde hizmete girecek olan Arif Zeki Özver Eğitim İş ve Spor Merkezi, toplamda 2 bin 720 metrekarelik bir alana yapıldı. Engellilerin topluma ve sosyal hayata kazandırılmasına yönelik eğitim, iş ve spor faaliyetlerine imkân sağlayacak merkez 450 metrekare oturum alanına sahip bir bina olarak planlandı.


Engelli öğrencilere eğitim vermenin yanı sıra istihdam ve sosyal anlamda da hizmet verecek olan merkez, örnek proje olarak gösteriliyor. Merkezde 3 adet derslik, bilgisayar odası, çok amaçlı salonlar, spor salonları, soyunma odaları, revir, yemekhane, kafeterya, idari ofisler, mutfak ve misafir odaları bulunuyor. Çok yönlü etkinliklerin yapılabileceği merkezin bahçesinde ise engelli öğrencilerin meyve ve sebzelerini kendilerinin yetiştirebilmeleri için hobi bahçeleri yer alıyor. Yine, “engelsiz çocuk oyun alanı”, açık hava fitness alanı, basketbol sahası, evcil köpek, güvercin ve tavşanlar için hayvan barınağı bulunuyor. Merkezde engelli izciler için tasarlanan eğitim alanıyla birlikte piknik alanı var.


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, engelli vatandaşların topluma kazandırılması, sosyal hayata adapte olabilmeleri ve rehabilitasyonlarına yönelik olarak tasarlanan merkezin çok fonksiyonlu olarak planlandığını söyledi. Akgün, “Engelli vatandaşlarımız burada sadece eğitim almayacaklar. Ayrıca sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda da aktivitelerde bulunacaklar. Bunun yanı sıra istihdam açısından da imkân sağlanacak.” dedi. Akgün, “Engelli kardeşlerimizin kendi elleriyle ekip diktikleri meyve ve sebzeleri yine kendi elleriyle toplayıp tüketebilecekler. Merkezimizin engelli kardeşlerimize ve Büyükçekmece’mize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.


Zaman


Geri Dön