16 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de Gölşehir Sitesi'nde icradan satılık daire!

 Büyükçekmece'de Gölşehir Sitesi'nde icradan satılık daire!

T.C. Büyükçekmece 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi Çakmaklı Mahallesi, Çakmaklı Mevkii'ndeki Gölşehir Sitesi'ndeki daireyi 120 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 25 Eylül 2012 Salı günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;


T.C. BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN ACIK ARTIRMA İLANI

Dosya No : 2011/5067 Tal. Örnek No : 27

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri

TAPU KAYDI: İstanbul İli Büyükçekmece İlçesi, Çakmaklı Mahallesi, Çakmaklı Mevkii, 293 Ada, 4 parselde kayıtlı, 2/3692 arsa paylı, B Blok, 7.kat, 5.giriş, 15 bağımsız bölüm numaralı, konut vasıflı taşınmazın tamamı açık artırma suretiyle satışa çıkarılmıştır.

ÖZELLİKLERİ: Bilirkişi raporuna göre satışa konu taşınmaz; İstanbul ili Büyükçekmece İlçesi Çakmaklı Mahallesi E-5-Tem bağlantı yolu, Gölşehir Sitesinde, 293 ada, 4 parselde kayıtlı, B Blok, kargir binanın 5. girişi, 7. katında 15 bağımsız bölümde bulun-maktadır. Taşınmazın bulunduğu parselde yer alan 4 adet apartman bloğu, Gölşehir Sitesi olarak anılmaktadır. Sitede güvenlik girişi mevcut olup, site içi bakımlı peyzaj düzenine sahiptir. Siteye ait yüzme havuzu, süs havuzu, spor sahası, çocuk parkı ve otopark alanı bulunmaktadır. Satışa konu dairenin bulunduğu blok; Bodrum-zemin-ve 12 normal katlı olarak betonarme karkas sistemde inşaa edilmiştir. Blok takribi 4 yıllıktır. Satışa konu dairenin göl manzarası mevcuttur. Daire;2 oda, salon, mutfak, banyo, antre, hol ve 2 balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Salon ve odaların yer döşemesi laminat parke, duvarlar saten boya, tavan kartonpiyerdir. Islak hacimlerin yer döşemesi ve duvarları seramiktir. Mutfak dolap ve tezgahı laminattır. Pencereler pvc doğramadır. İç kapılar amerikan panel, dış kapısı çeliktir. Daire doğalgaz yakıtlı, kombi sistem petekli kalorifer tesisatı kullanılmaktadır. Dairenin brüt alam 98,00m2, net alanı 76,10m2'dir.

İMAR DURUMU : Büyükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve şehircilik Müdürlüğünün 27.09.2011 tarih ve 392192 sayılı cevabı yazışma göre; Satışa konu dairenin bulunduğu parsel 13.06.2003 onay tarihli imar planında blok nizam, 13 kat, konut alanı olarak imarlıdır.

SATIŞ SAATİ ; 10:00 - 10:10 ArasıMUHAMMEN BEDELİ : 120.000.00-TL

Satış Şartları; 1- Satış 25.09.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında BÜYÜKÇEKMECE ADUYESI EK BİNADA BU-LUNAN BÜYÜKÇEKMECE 1 .İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 05.10.2012 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga vergisi, tapu alım harcı ile teslim masrafları ve yasal oranda K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye rüsumu satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarına dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştık madan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. (IIK m. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.(Basın:47817-www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!



Geri Dön