19 / 03 / 2024

Büyükçekmece'de icradan 1 milyon 316 bin TL'ye satılık tarla!

 Büyükçekmece'de icradan 1 milyon 316 bin TL'ye satılık tarla!

Büyükçekmece'de yer alan 11.702,44 metrekarelik tarla satılıyor. Tarlanın bedeli 1 milyon 316 bin 524 TL olarak belirlendi...



BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZIN AÇIK ARTTIRMA İLANI



Dosya No: 2011 /829 Tal. Örnek No: 27

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi ve önemli özellikleri:

TAPU KAYDI: İstanbul ili Büyükçekmece ilçesi, Kumburgaz Mahallesi, Köyüstü Mevkii, 1617 parselde kayıtlı, 11.702,44 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmazın borçluya ait 3/4 hissesi açık artırma suretiyle satışa çıkarılmıştır.


ÖZELLİKLERİ; Bilirkişi raporuna göre satışa konu taşınmaz: İstanbul ili Büyükçekmece ilçesi Kumburgaz köyü, Merkez mahallesinde Dr.Sadık Ahmet Caddesi üzerinde kalıp, 11.702,44 m2 miktarlı düz satıhlı tarla olup, tarlanın 3/4 hissesi niteliğindedir. Bir yönden Dr.Ahmet Sadık caddesine cepheli, bir yönden Kumburgaz TEM 6 yoluna bitişip (hudud teşkil eden) taşınmaz, düz satıhlı, dikdörtgen şekillidir. Ulaşım, geniş ve bol imkanlı, çarşı Pazar, iş yerleri, Kumburgaz yerleşimi içinde olup, yürüme mesafesindedir. Yörede belediye hizmeti mevcut, altyapı hizmetleri kısmidir. Taşınmazın bulunduğu mahal gerek Kumburgaz içinden geçen E5 karayolu ve gerekse E5 karayolunun TEM 6 yoluna bağlandığı Kumburgaz girişi gişelerinin yakınında yer almasıyla taşınmaz her iki yolun kilit noktasında yer almaktadır. Yöre villa tipi yapılaş- malı olup, kısmi yoğunlukludur. Satışa konu taşınmaz bulunduğu semt ve mevkii itibariyle ana arter üzerinde, her türlü belediye ve alt yapı hizmetlerinden istifade edecek konumda olup, civarın iskana elverişli talep gören konut sahasında yer almaktadır. Taşınmazın tapu kaydında Karayolları Genel Müdürlüğü lehine 555,44 m2’lik kısım üzerinde irtifak hakkı bulunduğuna dair şerh bulunmaktadır. Taşınmazın satışa çıkarılan 3/4 hissesine bilirkişilerce 1.316.524,50-TL muhammen bedel takdir edilmiştir.


İMAR DURUMU: Büyükçekmece Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 07.01.2011 tarih ve 315356 cevabi yazısında; B.Çekmece ilçesi, Kumburgaz Merkez Mahallesi, 21-G-lii bafta, 1617 parsel sayılı taşınmaz 17.03.1995 onay tarihli 1/1000 ölçekli imar planında kısmen konut alanı, ayrık nizam, TAKS= 0,25, KAKS= 0,80, h= 3 kat olarak, kısmen, park olarak, kısmen yol olarak ayrıldığı bildirilmiştir.


SATIŞ SAATİ: 11:00 -11:10 saatleri arasında MUHAMMEN BEDELİ: 1.316.524,50-TL


SATIŞ ŞARTLARI:

1-Satış 09.10.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında BÜYÜKÇEKMECE ADLİYESİ EK BİNADA BULUNAN BÜYÜKÇEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜGÜ’NDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 19.10.2012 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerine geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20’si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga vergisi, tapu alım harcı ve teslim masrafları ile yasal oranda K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve taşınmazın aynından doğan vergi borcu ile tellaliye rüsumu satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


iş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(İİKm.126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

www.bik.gov.tr B: 51289


İlanı görüntülemek için tıklayın




Geri Dön