16 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de icradan 16.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Büyükçekmece'de icradan 16.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Büyükçekmece 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, Büyükçekmece İlçesi Mimarsinan Mahallesi'ndeki arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 16 milyon 900 bin TL olarak belirlendi.



Büyükçekmece 3. Sulh Hukuk Mahkemesi, Büyükçekmece İlçesi Mimarsinan Mahallesi'ndeki arsayı 16 milyon  900 bin TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 4 Ekim 2017 günü gerçekleşecek. 


T.C. BÜYÜKÇEKMECE 3. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI



Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : İstanbul, Büyükçekmece, 346 Parsel, Mimarsinan Köyü, İmar planına yapılan itirazlar sebebiyle söz konusu parselin bulunduğu alanda İ.B.B. 'nin yeni 1/5000 ölçekli planlama çalışmaları devam etmektedir. Parsel üzerinde lastikçi, fidancı ve ikinci el oto alım satım dükkanı bulunmaktadır.Parselin diğer kısımları tabi toprak halindedir. Parsel konum olarak E-5 Londra asfaltı caddesi cepheli olup,mezarlığın karyşısında ve Devlet Hastanesi inşaatının hemen batısında ( üst kısmında ) bulunmaktadır. Parsel mevcutta D-100 karayoluna cepheli ve yeni Devlet Hastanesinin Sultan Murat caddesi tarafı Batı bitişiğinde yer aldığından çok iyi bir konumdadır. Mimarsinan merkezi ve limanı 850 metre mesafededir. Yakın çevresinde Devlet Hastanesi inşaatı, Mimarsinan Kapalı Spor Salonu ve iş yerleri bulunmaktadır. Toplu taşıma araçları ile ulaşım parsel önünden rahat sağlanmaktadır. Parsel üzerinde kiracılar tarafından kullanılan ağırlıklı olarak Konteynır tarzı yapılar demir doğrama malzeme ile inşa edilmiş sökülebilir durumdadır. Güneşlik ve seralar bulunmaktadır.


Adresi : Mimarsinan Merkez Mah. E-5 Londra Asfaltı Cad. Ve Sultan Murat Cad. Cepheli Büyükçekmece / İSTANBUL

Yüzölçümü : 3.380,00 metrekare

Arsa Payı : Hisseli


İmar Durumu : 1/1000 ölçekli Mimarsinan Revizyon Uygulumaİmar planı kapsamında kalmakta olup, kısmen H:9,50m. Blok nizam yapılaşma şartı ile Konut alanı, kısmen İmar yolu kısmen de park alanı olarak ayrıldığı, Nazım İmar Planına yapılan itirazlar sonucunda Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından yeniden 1/5000 ölçekli plan çalışması uygun görülmüş, bu kapsamda söz konusu alanda İ.B.B.'nin 1/5000 ölçekli planlama çalışmalarının devam ettiği belirtilmiştir.


Kıymeti : 16.900.000,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18

Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.

1. Satış Günü : 04/10/2017 günü 11:30 - 11:40 arası

2. Satış Günü : 02/11/2017 günü 11:30 - 11:40 arası

Satış Yeri : MEZAT SALONUBüyükçekmece Adliye Ek binası yanı Silivri ( e-5 ) yolu üzeri Aymerkez AVM karşısı Büyükçekmece - İstanbul


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10)günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, %18 KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/5 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.01/08/2017


Geri Dön