28 / 03 / 2024

Büyükçekmece'de kentsel estetik seferberliği başlıyor!

Büyükçekmece'de kentsel estetik seferberliği başlıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, kentin daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturulması için "Kentsel Estetik" seferberliği başlatıyor. "Kentsel Estetik" projeleri ilçenin tarihi ve kültürel kent dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek.



Büyükçekmece Belediyesi, kentin daha modern ve daha estetik bir görünüme kavuşturulması için "Kentsel Estetik" seferberliği başlatıyor. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatları doğrultusunda Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kentsel Estetik" projeleri ilçenin tarihi ve kültürel kent dokusuna uygun olarak gerçekleştirilecek.


Büyükçekmece Belediyesi ilçeyi daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturmak için başlattığı uygulama kapsamında pilot bölge olarak seçilen Gazi Mustafa Kemal Caddesi’nden sonra, Cengiz Topel Caddesi, Mimaroba Mustafa Kemal Caddesi gibi Büyükçekmece için önemli caddelerde "Kentsel Estetik" uygulamasını hayata geçirecek.


Proje kapsamında ilçenin tarihiyle özdeşleşmiş mekanlar kentin tarihi ve kültürel dokusuna uygun olarak yeniden tasarlandı. Örnek olarak, Postabaşı Kıraathanesi için planlanan yeni tasarım ile tarihi kent dokusuna uygun olmakla birlikte modern ve estetik bir yapıya kavuşturulacak. Uygulama pilot olarak seçilen caddelerden başlamak üzere zaman içinde ilçe geneline yayılacak.


"İSTANBUL’UN EN AYRICALIKLI İLÇESİYİZ"

Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından başlatılan "Kentsel Estetik" seferberliğinin her aşamasını yakından takip eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’nin tarihi, kültürü ve doğasıyla İstanbul’un en ayrıcalıklı ilçesi olduğunun altını çizerek, "İlçemizin taşıdığı bu özellikleri göz önünde bulundurarak "Kentsel Estetik" seferberliğini başlatıyoruz. Amacımız kentimizi daha estetik bir yapıya kavuştururken Büyükçekmece’nin kimliğini yansıtan yapı ve mekanları da yine kentin tarihi dokusuna uygun olarak yeniden tasarlamaktır" ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön