27 / 04 / 2024

Büyükçekmece'deki cami inşaatları yakında tamamlanıyor!

Büyükçekmece'deki cami inşaatları yakında tamamlanıyor!

Yapılan imar planlamasının ardından vatandaşlardan gelen talep üzerine Rüzgarlıtepe ve Tepecik Merkezi'nde cami inşaatlarına başlayan İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, inşaat çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Camiler kısa sürede tamamlanacak..



Büyükçekmece Belediyesi'nin Tepecik'te başlattığı cami inşaatlarında büyük ilerleme kaydedildi. Tepecikliler, Selçuklu-Osmanlı mimarisinin yaşatılacağı Nene Hatun ve Merkez Cami'nde ibadetlerini yapmaya şimdiden başladı. 


İbadet etmeye başladılar 


Yapılan imar planlamasının ardından vatandaşlardan gelen talep üzerine Rüzgarlıtepe ve Tepecik Merkezi'nde cami inşaatlarına başlayan Büyükçekmece Belediyesi, inşaat çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Selçuklu-Osmanlı Klasik Mimarisi'ni Tepecik'te yaşatmak üzere titizlikle planlanan Nene Hatun ve Tepecik Camileri'nde cemaat şimdiden ibadetlerini yapmaya başladı. 


Kısa sürede tamamlanıyor 


Rüzgarlıtepe'de yapımı devam eden Nene Hatun Cami'nin dış cephesinde yapılan çalışma tamamlandı. İç dizayn ve çevre düzenleme işlerini sürdüren Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Erzurum'daki Aziziye Tabyası 'nın savunulmasında adına tarihe yazdıran Nene Hatun'un ismini Tepecik'te ölümsüzleştirecek caminin yapımını kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyor. 


Öte yandan Tepecik Meydanı'nın çehresini değiştirecek Tepecik Merkez Cami'nin yapımı son sürat devam ediyor. 

Henüz Temmuz ayında temelinin atılmasına rağmen kaba inşaatın büyük bir bölümünün tamamlandığı caminin direkleri ikinci kata ulaştı. Tepecikliler, mimarisiyle Türkiye'ye örnek olacak Tepecik Merkez Cami'nin yapımının tamamlanmasını dört gözle bekliyor. 


Miras bırakıyoruz 


Bölgedeki planlamaların tamamlanmasının ardından gelen taleplere istinaden bölgede cami inşaatlarına başlandığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece'de hayata geçirdiğimiz her projeyi, gelecek nesillere bırakılacak bir miras olarak görüyoruz. Bu yüzden eserlerimizi meydana getirmeden önce titizlikle planlıyoruz. Yapım aşamasında da acele etmeden olması gerektiği gibi yapıyoruz. Bölgede cami ihtiyacı vardı. Tepeciklilerden gelen talep doğrultusunda iki caminin yapımına başladık. Kısa zaman içerisinde de tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön