07 / 05 / 2024

Büyükçekmece'deki Galaksi 1 Sitesi'nde 165 bin TL'ye icradan!

Büyükçekmece'deki Galaksi 1 Sitesi'nde 165 bin TL'ye icradan!

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, 1. Bölge, Gürpınar'daki Galaksi 1 Sitesi'ndeki daireyi 165 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 17 Eylül 2012 Pazartesi günü 10:30-10:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;


TAŞINMAZ MAL AÇIK ARTIRMA İLANI BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

DOSYA NO: 2009/773 TAL.

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri:

TAPU KAYDI: İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, 1. Bölge, Gürpınar, 646 Ada, 4 Parsel sayılı 29151,50 m2 alanlı B.A.K Blok Apartmanların 11 Blok 8. Kat 36 no.lu mesken vasıflı taşınmaz. NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmaz tapunun Beylikdüzü İlçesi, Gürpınar, 646 Ada, 4 Parsel sayılı 29151,50 m2 yüzölçümlü 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. bloklar 1 ve 7 Bloklar Natamam B.A.K Blok "Apartmanlar ve arsası" nitelikli ana taşınmaz üzerindeki 11 Blok 8. Katta yer almakta olup bağımsız bölüm numarası 36 dır. Bağımsız bölümün yer aldığı blok zeminde "Galaksi 1" olarak adlandırılmış olup numarası 35 tir. Blok adres olarak Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Yerinde yapılan incelemede, blokta 3 adet asansör bulunduğu belirlenmiştir. Site ulaşımı kolay bir bölgede yer almakta olup birçok banka şubesinin, Beykent Üniversitesinin, Fox Çenter ve Perla Vista adlı büyük alış veriş merkezlerinin bulunduğu Beykent adlı yerleşim alanın devamında yer almaktadır. Siteye toplu ulaşım mümkündür. E5 karayoluna nispi uzaklıktadır. Sitede geniş yeşil alanlar, kapalı otopark, havuz, çocuk oyun alanları, tenis kortu basketbol sahası bulunmaktadır. Yapı adasının düzenli ve bakımlı bahçesinin olduğu, peyzaj işlerinin tam olduğu belirlenmiştir. Sitenin yakın komşularını Yeşilkent 1 ve 2 adlı siteler, Paradise ve Uyum Çarşı adlı alış veriş merkezleri, Pınar Kule Konut Yapı Kooperatifleri Birliğine bağlı çok sayıda çok katlı yapılar ile Kolan Hastanesi oluşturmaktadır. Belediye hizmetleri verilmekte olup bölgede alt yapı imalatları büyük oranda tamamlanmıştır. Meskende yapılan incelemede, Meskenin; giriş holü, mutfak, salon koridor, Koridor üzerinde birisi ebeveyn banyolu 3 adet oda, banyo + tuvalet, ayrı tuvalet ve 1 adet balkondan oluştuğu, net 145, brüt 165 m2 büyüklükte olduğu, daire giriş kapısının çelik kapı, iç kapılarının Amerikan pres kapı, pencerelerinin pvc den mamül çift camlı olduğu, duvar ve tavan yüzeylerinin alçı sıvalı boyalı olduğu, tavan yüzeylerinde kartonpiyer bulunduğu, kuru zeminlerin laminant parke, ıslak zeminlerin seramik/fayans döşeli olduğu, dairede doğalgaz bulunduğu, ısınma sisteminin buna uygun kombi sistem olduğu belirlenmiştir. Meskende vitrifıye ve armatürler, anahtar, piriz ve sigortalar, mutfak tezgah ve dolaplar tamdır. Taşınmaz kaydında BEDAŞ lehine 99 yıllığına kira şerhi mevcut olup taşınmaz işbu şerh ile birlikte satışa çıkarılmıştır.

İMAR DURUMU: Dosyasında mevcut Gürpınar İlk Kademe Belediye Başkanlığının 10/03/2009 tarihli 1563 sayılı yazısında; Belediye sınırları içerisinde F21D23CeD imar paftasına isabet 646 ada 4 no.lu parselin 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planında maks TAKS = kütle, maks H=16 kat yapılan koşulu uygulanan konut alanında kaldığı ve parsel üzerinde 11 adet 16 katlı kütlenin bulunduğu belirtilmektedir.

KIYMETİ: 165.000,00 TL

Birinci Satış Günü: 17/09/201210:30-10:40 Saatleri arasında İkinci Satış Günü: 27/09/201210:30-10:40 Saatleri arasında

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü odası (E5 Karayolu üzeri Aymerkez AVM. karşısı, Uğurlu-Koza Plaza 1. Kat BÜYÜKÇEKMECE/İST.) Adresinde

1-Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci satış gününün resmi tatile rastlaması halinde ikinci satışın tatili izleyen ilk iş günü aynı yer ve saatte yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si oranında nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Satıştan doğan Yüzde. 1. KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi borçluya

ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verdiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, bşakaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İc. İfl. K. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27

Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat verine geçerlidir.B: 43652


İlan için tıklayın!


Geri Dön