25 / 04 / 2024

Büyükçekmece'ye marina ve film platosu geliyor!

Büyükçekmece'ye marina ve film platosu geliyor!

Büyükçekmece'ye marina ve film platosu inşa edilecek. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 2 büyük projede çalışmaların başladığım ifade etti.



17 bin villa bulunan Büyükçekmece'de 30 bin yeni villa da planlandığını belirten Hasan Akgün, kentsel dönüşüm sürecine dikkat çekti. Dönüşüm kapsamında çalışmaların başladığını belirten Haşan Akgün, "Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaşın rızasına dayalı olacak ve yerinde dönüşüm yapılacak. İlçemizde 5 kuruş ödeme yapmayacak 2 bin 500 Roman aile var. Bu vatandaşlardan para almadan müteahhitlerin desteği ile evlerini dönüşüme sokacağız. Mimarsinan Mahallesinde dönüşüm çalışmaları var. Proje toplamda 43 hektarlık bir alanı kapsıyor. Yaklaşık olarak 3 bin bağımsız bölümden oluşan bina yenilecek. 4 ile 10 kat arasında değişen yükseklikte yapılar yapılacak" dedi. Büyükçekmece ilçesinin Güzelce, Kumburgaz. Kamiloba ve Celaliye bölge leı inde Etiler tarzı bir yapılaşma ile cazibe merkezi yaratılacağını da belirten Başkan Akgûn, "Bu bölgelerin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte yürütülüyor. 


Bu bölgenin yarışırım 1/5000 ölçekli planları onaylandı. Kalan kısım ise onay aşamasında. Genel olarak bahçeli nizam 4 katlı binalardan oluşacak, halkın nefes alabileceği cazibe merkezi haline gelecek bir planlama olacak" dedi. 


825 MİLYON YATIRIM 


Başkan Akgün Büyükçekmece'de 2 büyük projede çalışmaların başladığım ifade etti. Bunlardan biri içinde 1000 yat kapasiteli marina, 5 yıldızlı otel ve çarşı bulunan 'Kıyı İstanbul', diğeri ise 500 dönüme kurulan film platosu 'Midwood'. 


Midwood projesinin sadece Büyükçekmece için değil, Türkiye'nin tanıtımı için önemli bir yatırım olduğunu belirten Akgün, "Midwood. Büyükçekmece Belediyesi'ne ait yapişlet-devret sistemiyle ihale edilen arazisi üzerinde, İstanbul Midwood Film Stüdyo A.Ş.'nin ortaklarıyla birlikte 825 milyon TL'lik öz kaynaklarıyla gerçekleştirmekte oldukları bir projedir. Burada bir sinema merkezi kuruluyor. Türk dizilerinin, filmlerinin dünyaya pazarlandığı bu dönemde sektöre büyük bir güç ve standardizasyon kazandıracak. Ayrıca yurtdışından sadece çekim için Türkiye'ye gelecek prodüksiyon şirketleriyle yeni bir ekonomi yaratacak, döviz girdisi sağlayacak. Midwood, 21 kapalı stüdyosu, 17 açık çekim seti ve tüm diğer çekim alanlarıyla birlikte aynı anda 50 farklı yerde çekim yapılacak kapasiteye sahip. 500 donum bu arazinin haricinde Büyükçekmece'nin her yerinin de açık bir film platosu olarak kullanılmasını planlanıyor. Tesiste devamlı çalışan 2 bin kişi olacak. Ayrıca çekimlerde 7 bin 500 kişi istihdam edilecek, yan hizmetleri de düşündüğümüz zaman bu kapasite günde 12 bin 500 kişiye çıkabilecek. 2018 sonunda faaliyete geçecek bu komplekste dönecek ekonomi, elde edilecek ciro, KDV ve gelir vergisi olarak devletimize de her yıl büyük bir katkı, bir katma değer sağlayacak" dedi. 


TURİZME KATKI SAĞLAYACAK 

Midwood'un sadece bir sinema merkezi değil, aynı zamanda bir zenginlik merkezi olacağını belirten Başkan Akgün. Büyükçekmece ve civar ilçelerin, burada oluşturulacak zenginlikten pay alacağını ifade etti. Haşan Akgün, " Çocuklar imiz günümüzün ve geleceğin en önemli sektörlerinden birinde dünyada geçerli bir meslek ve ekmek kazanacak. Öte yandan dünya algı yönetimi savaşında, Türkiye ilk kez ev sahibi olmanın avantajını yaşayacak, Türkiye'deki stüdyoları kullanan, buradaki muazzam beşeri kaynakla tamsan sinemacılar ülkemizin reklamını da yapmış olacaklar. Midwood'da film çeken dünya yıldızları her paylaşımlarıyla turizme ve ülke ekonomisine fayda getirecekler" dedi. 


Hürriyet 


Geri Dön