25 / 04 / 2024

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017!

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017!

Çevre temizlik vergisi oranları, büyükşehir belediyesinde zamlı olarak tahsil ediliyor. Peki, büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017 ne kadar?



Çevre temizlik vergisi mükelleflerinden işyeri kullanıcılarının ödemelerini belediyeye yapmaları gerekiyor. Ödeme belediye veznelerine gidilerek yapılabildiği gibi, internetten e-belediye sistemi üzerinden de yapılabiliyor.


Bu vergi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs ayında, ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Vergi için ödenecek tutar, farklı oranlarda bina tür ve gruplarına göre belirlenen oranlar ile taşınmazın değerinin hesaplanması ile bulunuyor. Bu oranlar büyükşehir belediyesinde zamlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017 ne kadar?


Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017

2464 sayılı Kanunun mükerrer 44 üncü maddesinin beşinci fıkrasına göre, büyükşehir belediyelerinde çevre temizlik vergisi, diğer belediyelerde uygulanan çevre temizlik vergisi tutarları yüzde 25 artırılarak hesaplanacaktır. Buna göre büyükşehir belediyelerinde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi 2017!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön