19 / 04 / 2024

Büyükşehir Belediyesi, Çiğli TOKİ Evleri'ni kurtardı!

Büyükşehir Belediyesi, Çiğli TOKİ Evleri'ni kurtardı!

İzmir'in Çiğli ilçesindeki, kayma tehlikesi yaşayan TOKİ Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 8.5 kilometreyi bulan uzunlukta fore kazık çaktı. İşte ayrıntılar...




İzmir'in Çiğli ilçesindeki, kayma tehlikesi yaşayan  TOKİ  Evleri bölgesinde ikinci etap çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, 45 metre derinliğe kadar inen ve uç uca eklendiğinde 8.5 kilometreyi bulan uzunlukta fore kazık çaktı.


Kaymayı durma noktasına getiren çalışmalar tamamlandığında fore kazıkların toplam uzunluğu, Alsancak Limanı ile Üçkuyular İskelesi arasındaki mesafe olan 9.5 km.'den daha fazla olacak.



Evka-5 Mahallesi'nde heyelan tehlikesi yaşayan TOKİ konutlarında acil önlem alan Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte hazırladığı projede ilk etap çalışmalarının büyük bölümünü tamamladı. Çöken yolu tutmak ve heyelanın önüne geçmek için yürütülen çalışmaların 8809/11 Sokak'ı kapsayan ilk etabında bugüne kadar 45 metre derinliğe inen, 15 katlı apartman yüksekliğine sahip 148 adet fore kazık çakıldı. Bu kazıklar üzerinde inşaatı devam eden, 185 metre uzunluğunda ve 12 metre yüksekliğindeki istinat duvarının büyük bölümü de tamamlandı. Projenin aciliyeti sebebiyle zaman kaybetmeden 8930/5 Sokak'taki ikinci etap çalışmalarına da geçen belediye, 26 metre derinliğinde 132 adet fore kazık imalatına başladı. İkinci etapta bugüne kadar 60 adet fore kazık çakıldı.


ÜNİVERSİTE RAPORU: KAYMA DURMA NOKTASINA GELDİ


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, bugüne kadar 8 milyon TL harcayarak yaptığı çalışmaların kaymayı durma noktasına getirdiği. bilimsel rapora da yansıdı. Ölçümler sonucunda Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda, yapılan çalışmaların kaymayı durma noktasına getirdiği ifade edildi. Raporun TOKİ'ye de verildiğini ifade eden belediye yetkilileri, toplu konut alanı içerisinde kalan ve TOKİ'nin yapması gereken işlerle ilgili yazı gönderildiğini de belirttiler.


Çalışmalar tamamlandığında 12 milyon 700 bin liraya mal olacak proje için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 208 fore kazık çaktı. 45 ve 26 metre derinliğe inen bu kazıklar, uç uca eklendiğinde 8 bin 120 metre uzunluğu aşıyor. Belediye, kısa sürede tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında, 10 bin 92 metreyi bulan 280 adet fore kazık çakmış olacak.


Zaman





Geri Dön