17 / 04 / 2024

Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun kırsal kesim üzerinde etkileri neler?

Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun kırsal kesim üzerinde etkileri neler?

Aziz Kocaoğlu. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından, Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yıldönümü' nedeniyle düzenlenen ve 'Büyükşehir Belediyesi Kanununun Kırsal Kesim Üzerine Etkilerinin tartışıldığı paneli yönetti.




 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni yasayla kendilerine bağlanacak kırsal kesim yerleşim bölgelerinde, köy tüzel kişiliklerinin mallarına el koymayacakları konusunda güvence verdi 'Külfet getirmevecek'  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından, Türkiye'de Tarım Öğretiminin 168. Yıldönümü' nedeniyle düzenlenen ve 'Büyükşehir Belediyesi Kanununun Kırsal Kesim Üzerine Etkilerinin tartışıldığı paneli yönetti. 


Yasanın kırsal kesimde yarattığı en önemli endişenin köy tüzel kişiliklerinin elindeki arazilerin durumu olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Mallarınız elinizden alınmayacak, size ek bir külfet getirilmeyecek" deyip güvence verdi. 


Köylünün gelirinin, kazanümış haklarının elinden alınmasına karşı olduklarını vurgulayan Kocaoğlu. "Bunlar, köy tüzel kişiliklerinde, beldelerde bu malları 'ham yapmak" üzere yapılan işlerdir. Tarım alanlarının yandaşlara ucuz fiyattan verilmesidir. Maden ruhsatı yetkisini bizden alıp valiliğe verdiler. Onlar da altın madenine ruhsat verdi. Ben yapsam ne yaparlardı bilmiyorum" dedi. 


Posta


Geri Dön