26 / 04 / 2024

Büyükşehir belediyesi olmayan illerde emlak vergisi!

Büyükşehir belediyesi olmayan illerde emlak vergisi!

Konut, arsa ve işyeri gibi gayrimenkul için devlete her sene emlak vergisi ödeniyor. Büyükşehir belediyesi olmayan illerde emlak vergisi ne kadardır? Büyükşehir belediyesinde ne kadar?



Büyükşehir belediyesi olmayan illerde emlak vergisi!

Konut, arsa ve işyeri gibi gayrimenkul için devlete her sene emlak vergisi ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başladı.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden hesaplanıyor. Ancak emlak vergisi oranları arsa, arazi, konut ve binalarda ve yer aldığı belediye sınırlarına göre farklılık gösteriyor.


Emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Buna göre normal yörelerde rayiç bedeli 100 bin TL olan bir dairenin emlak vergisi 100 TL iken; büyükşehir belediye sınırları içerisinde rayiç bedeli 100 bin TL olan dairenin emlak vergisi ise 200 TL olarak hesaplanıyor.


Vergi ödemeleri gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ancak söz konusu mülkün bir başka şehirde olması halinde tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödeme yapılabiliyor.



Büyükşehir belediyesi olmayan iller 2014!



Geri Dön