28 / 03 / 2024

Büyükyalı İstanbul projesine 2 bin ön talep geldi!

Büyükyalı İstanbul projesine 2 bin ön talep geldi!

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığında hayata geçen Büyükyalı İstanbul projesine 2 binden fazla ön talep geldi. Kazlıçeşme sahilde 111 bin metrekarelik arsada yükselen projeden 4 milyar 240 milyon TL hasılat bekleniyor.



EMLAK Konut GYO'nun 2 yıl önce ihale ettiği eski Tank Bakım Fabrikası olarak da bilinen denize cepheli arsada inşaat çalışmaları başladı. Kazlıçeşme sahilde 111 bin metrekarelik arsada Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat (ÖZY) tarafından hayata geçecek projeden 4 milyar 240 milyon lira hasılat bekleniyor. Projeye 2 binden fazla ön talep geldiğini belirten ÖZY Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık "Büyükyalı uzun zamandır beklenen bir proje, biz de üzerinde çok çalıştık. Sağlam adımlarla, daha önce hayata geçirilmemiş, yepyeni bir konsepti oluşturmak için emek verdik. Dünyadaki pek çok örneği inceledik, ortak akla inancımızla, İstanbul için en doğru, en değerli projeyi hayata geçilmek için yola çıktık" dedi. Akbalık, mart ayında Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen gayrimenkul fuarı Mipim'de katıldıklarını ve bu fuarda yabancılardan yoğun ilgi gördüklerini ifade etti. 


ULAŞIM AVANTAJI 

Büyükyalı'nın ilk etabında. Eylül 2016'da, 452 ünitenin satışa sunulması ve semtte yaşamın 2019 yılında başlaması planlanıyor. Büyukyalı'nın yanı başında yer alan  Marmaray  Zeytinburnu durağı ve İstanbul'un Asya ile Avrupa yakasını tüp geçitle birbirine bağlayarak motorlu araçlara geçiş olanağı sağlayacak Avrasya Tüneli, projenin önemli ulaşım avantajlarından birini oluşturuyor. Her ikisi de 2016'nın sonunda tamamlanacak olan bu projelerin yam sıra, 8 şeritli yeni sahil yolunun aynı tarihlerde ulaşıma açılması planlanıyor. 2019'da Büyükyalı'da yaşam başladığında, tüm bu ulaşım akslarının da açılmış olması bekleniyor. 


DENİZ SEMTİ OLACAK 

Projenin konumuna dikkat çeken Akbalık "Sirkeci'den Küçükçekmece'ye kadar uzanacak ve bölgede yaşayanlara bisiklet, koşu, yürüyüş yapma olanağı tanıyacak sahil yolu da Büyükyalı'nrn, sakinlerine deniz semtinde yaşamanın getireceği avantajlardan biri olacak" dedi. Ulaşım akslarının geliştiği yerlerde, gayrimenkul fiyatlarının arttığına dikkat çeken Akbalık, "Dünyanın her yerinde ulaşım akslarının kesiştiği yerlerde gayrimenkuller değer kazanır. Biz de burada geleceği ön görenlere iyi bir yaşam ve emsalsiz bir yatırım fırsatı sunuyoruz" diye konuştu. 


ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN 

Büyükyalı, bisiklet kullanılabilen, alışverişe, okula, parka yürüyerek ya da bisikletle gidilebilen bir yaşam alanı olarak kurgulanıyor. Projede çocuklara ayrı önem verildiğini belirten Akbalık "Büyükyalı'da, her türlü sosyal aktivitenin uzman eğitmenler eşliğinde yapılabileceği: tenis, yüzme, kürek, yelken, voleybol ve basketbol gibi branşların bulunacağı bir spor kulubünun altyapısı da hazırlanıyor. Başta çocuklar olmak üzere, tüm site sakinleri için, farklı spor branşlarında, profesyonel eğitmenler eşliğinde ilgi duydukları sporu yapabilecekleri bir zemin yaratılıyor. Semt kültürünün ayrılmaz bir parçası olan, semte ait bir spor kulübünün "Büyükyalı Spor Kulubü" adıyla hayata geçirilmesi hedefleniyor" dedi. 


4 mahalle kurulacak 

PROJE ile 4 mahalle hayata getireceklerini söyleyen Ahmet Akbalık, "Diinya çapında 14 mimarlık firmasına brif gönderdik ve 6 firmanın finale kaldığı bir yarışma düzenledik. Yarışmanın sonucunda projemizin mimarlığını, 200'den fazla uluslararası ödülün sahibi İngiliz mimarlık şirketi Chapman Taylor üstlendi" dedi. Proje alanında bulunan tarihi yapılar da restore edilerek kültür sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme içme alanı ve moda sanat atölyesi olarak değerlendirecek. 


Vatansever sektör 

İNŞAAT sektörünü tüm dünyada vatansever bir sektör' olarak nitelendiren Akbalık, "İnşaat sektörünün neredeyse 150'ye yakın alt sektörü etkilemesi, bu sanayi sektörlerinin de kendini geliştirip büyümesine vesile oluyor. Çarpan etkisiyle çok ciddi bir istihdam yaratması, inşaat ve gayrimenkulu lokomotif sektörler olarak konumluyor" derken, Türkiye'de toplamdaki payı sadece yüzde 3 olan markalı konut projelerinin daha da çoğalmasıyla, sektörün ülke ekonomisine katkısının artarak süreceğini de dile getirdi. 


www.buyukyali.com/


Hürriyet




Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;


Emlak Konut GYO arazisi üzerinde Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda inşa edilen Büyükyalı projesi, yeni şehircilik anlayışıyla hayata geçiriliyor

Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan Büyükyalı İstanbul projesi, Emlak Konut GYO arazisi üzerinde Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme'de hayata geçiriliyor. Özak, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, "Projemizde, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı 'yeni şehircilik' anlayışını uyguluyoruz. Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz" diye konuştu. Akbalık, şöyle devam etti: "Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz. Büyükyalı ile hayalimiz, sakinlerinin günlük ihtiyaç ve konforu için her türlü imkânı sunan, güvenli ve iyi bir yaşam vaat eden yeni bir semt kültürü ve şehirde yeni bir 'deniz semti' yaratmak. Tüm bu özellikleriyle Büyükyalı, kuşaktan kuşağa bırakacağımız bir 'eser' niteliğinde olacak." Büyükyalı'ya gösterilen yoğun de ilgiden memnun olduklarını belirten Akbalık, 8 Mart'ta yapılan Büyükyalı tanıtım toplatısının ardından projeye ilginin yoğun olduğunu belirtti.


YATIRIMCIDAN TAM NOT ALDI

Akbalık, "Tanıtım yapmaya başladığımız günden bu yana 2.000'in üzerinde taleple karşılaştık. Büyükyalı, katıldığı ilk uluslararası fuar olan MIPIM'de yatırımcıların beğenisini kazandı. İstanbul, dünyadaki mevcut konjonktüre rağmen, yatırımcıların odağındaki en önemli lokasyonlardan biri" dedi

.

ULAŞIM AVANTAJI SAĞLIYOR

Akbalık, Büyükyalı'nın hemen yanı başında yer alan Marmaray Zeytinburnu durağının ve Avrasya Tüneli'nin, projeye önemli ulaşım avantajları sağladığını kaydetti. Akbalık, şöyle devam etti: "Her ikisi de 2016'nın sonunda tamamlanacak olan bu projelerin yanı sıra, 8 şeritli yeni sahil yolunun aynı tarihlerde ulaşıma açılması planlanıyor. Kısaca 2019'da Büyükyalı'da yaşam başladığında, tüm bu ulaşım aksları da açılmış olacak ve birbirine entegre hale gelecek. Sirkeci'den Küçükçekmece'ye kadar uzanacak ve bölgede yaşayanlara bisiklet, koşu, yürüyüş yapma olanağı tanıyacak "sahil yolu" da Büyükyalı'nın, sakinlerine bir deniz semtinde yaşamanın getireceği avantajlardan biri olacak."


YÜKSEKLİK 55 METRE

Bina yüksekliklerinin Tarihi Yarımada'nın siluetini bozmayacak şekilde, planlandığını anlatan Akbalık, "İlgili kararlar ne ise ona göre geliştirdik. Hatta yükseklik 70 metre olarak belirlenmişti. Arsanın kot farkından dolayı şimdi 55 metre oldu" diye konuştu. Projede yer alan 4 ana kapının Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağladığını kaydeden Akbalık, bu nedenle projeyi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımladıklarını ve semt kültürünün hakim olacağını söyledi.

Sabah 




Haber Akşam Ek Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...




Cumhuriyet tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan Büyükyalı, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün inşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayat buluyor. 


Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir "yeni şehircilik" projesini, Büyükyalı adıyla hayata geçiriyor. Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı; ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir "deniz semti" olarak tasarlanıyor. 


TARİHİ BİNALAR KORUNUYOR 


Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor. Geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binalar; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendiriliyor. 


DENİZDEN ÇÖZÜM 


Zengin ulaşım olanaklarıyla dikkat çeken ve "şehirde bir deniz semti" olarak kurgulanan Büyükyalı, deniz shuttle alternatifleriyle, İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm üreterek zaman kazandırıyor. Talep çok Akbalık, 8 Mart ta yapılan Büyükyalı tanıtım toplatısının ardından projeye ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Tanıtım yapmaya başladığımız günden bu yana 2.000'in üzerinde taleple karşılaştık. Bu ilgi, MlPIM ile birlikte yabancı ilgisiyle de pekişti. Büyükyalı, katıldığı ilk uluslararası fuar olan MIPIM'de, yatırımcıların ve sektör profesyonellerinin beğenisini kazandı. İstanbul, mevcut konjonktüre rağmen, yatırımcıların odağındaki en önemli lokasyonlardan biri konumunda" dedi. Emsalsiz yatırım fırsatı sunuyor .




Akşam Ek



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kazlıçeşme sahil yolunda yükselecek olan Büyükyalı İstanbul'un ilk etabındaki 452 ünite kısa süre sonra satışa çıkacak. 8 Mart'ta tanıtımı yapılan projeye 2 binin üzerinde talep toplandı Ozak GYO, Zivlan Gayrimenkul ve Yeniğün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda, dünya standartlarında bir 'yeni şehircilik' projesini 'Büyükyalı' adıyla hayata geçiriyor. Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. 


Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nın ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor. Geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binalar; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendiriliyor. Zengin ulaşım olanaklarıyla dikkat çeken ve şehirde bir deniz semti olarak kurgulanan Büyükyalı, deniz shuttle alternatifleriyle, İstanbul'un yoğun trafiğine çözüm üreterek zaman kazandırıyor. 


4 mahalle 1 semt 

Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Ozak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigiin İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, şunları söyledi: "Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz. Meydanları, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir projeyi İstanbul'a kazandırmaktan mutluyuz." Yabancı ilgisi var Büyükyalı'ya gösterilen yoğun de ilgiden memnun olduklarını belirten Akbalık, 8 Mart'ta yapılan tanıtım toplatısınm ardından projeye ilginin yoğun olduğunu belirtti. Akbalık, "Tanıtım yapmaya başladığımız günden bu yana 2 binin üzerinde taleple karşılaştık. Bu ilgi, MIPIM ile birlikte yabancı ilgisiyle de pekişti. Büyükyalı, katıldığı ilk uluslararası fuar olan MIPIM'de, yatırımcıların ve sektör profesyonellerinin beğenisini kazandı" diye konuştu. 


Avantajıyla değer kazanacak 

AHMET Akbalık, projenin ulaşım olanaklarıyla ilgili şunları anlattı: "Büyükyalı'nın hemen yanı başında yer alan Marmaray Zeytinburnu durağı ve Avrasya Tüneli, projenin önemli ulaşım avantajlarından birini oluşturuyor. Her ikisi de 2016'nın sonunda tamamlanacak olan bu projelerin yanı sıra 8 şeritli yeni sahil yolunun aynı tarihlerde ulaşıma açılması planlanıyor. Kısaca 2019'da Büyükyalı'da yaşam başladığında, tüm bu ulaşım aksları da açılmış olacak." 


Spor kulubü de olacak

BÜYÜKYALI'DA, insanların gündelik yaşamda ihtiyaç duydukları mekanların yanı sıra aynı zamanda spor ve yaşam kulüpleri gibi tamamlayıcı unsurlara da yer verdiklerine dikkat çeken Ahmet Akbalık, "Her semtin kendine has özelliklerinin yanı sıra değişmez ortak bir özellik daha vardır ki o da spor kulüpleridir. Büyükyalı'da tenis, yüzme, kürek, yelkencilik, voleybol, basketbol gibi bir çok sportif aktivite ve sosyal faaliyetin, uzman eğitmenler eşliğinde yapılabileceği bir spor kulübü olacak. Site sakinleri her türlü aktiviteye bu kulüp sayesinde kolaylıkla ulaşabilecek" şeklinde konuştu.


Vatan



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CUMHURİYET tarihinin en yüksek hasılat paylaşımlı gayrimenkul ihalesi olan Büyükyalı, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat ortaklığıyla İstanbul Kazlıçeşme sahil yolunda hayat buluyor. Çağdaş ve geleneksel mimariyle çevrelenen bir proje olan Büyükyalı, ticari, sosyal ve kültürel alanlarıyla her türlü ihtiyacını kendi içinde karşılayabilen bir 'deniz semti' olarak tasarlanıyor. Projede farklı konsept ve büyüklüklerde konutlar, otel ve otelle birlikte işletilecek markalı rezidans konutlar yer alıyor. Ayrıca, ticari, sanatsal, kültürel ve sosyal tesislerle çocuk alanlarının yer alacağı kiralanabilir sosyal alanlar bulunuyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı'nm ilk etabında, 452 ünitenin satışa sunulması hedefleniyor. 


Geçmişte askeriye tarafından tank bakım atölyesi olarak kullanılan ve 100 yıldır kamunun kullanımına kapalı olan arazideki tarihi binalar; kültür-sanat merkezi, sergi alanı, çocuk kulübü, yeme-içme alanı ve moda-sanat atölyesi olarak değerlendiriliyor. 


Büyükyalı projesiyle ilgili bilgi veren Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul, Yenigün İnşaat Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık "Projemizde, dünyada kentsel planlamanın en çok örnek aldığı 'yeni şehircilik'anlayışmı uyguluyoruz. Bu anlayış, hem güvenli hem de sosyal yaşamla bütünleşik bir konsept sunuyor. Projede yer alan 4 ana kapı, Büyükyalı'daki meydan ve ortak alanlara güvenli bir şekilde giriş çıkışı sağlıyor. Bu nedenle projemizi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımlıyoruz. Sadece içinde yaşayanlara değil, bulunduğu bölgeye de önemli değerler katacak, çevresiyle bütünleşik bir yerleşim alanı kuruyoruz" dedi. 


Star


Geri Dön