26 / 04 / 2024

Büyükyalı projesi İstanbul'un yeni deniz semti olacak!

Büyükyalı projesi İstanbul'un yeni deniz semti olacak!

Avrasya Tüneli'ne en yakın proje olan Büyükyalı İstanbul'da planlanan marina alanında projeye özel deniz shuttle hizmeti sunulacak. Büyükyalı İstanbul projesini Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci anlatıyor...




1. Büyükyalı projesinden genel olarak bahsedecek olursak, projenin inşaatı hangi seviyede, teslimler ne zaman yapılacak? Fiyatlar şu an ne kadar?


2016 yılının ilk çeyreğinde yapımına başlanan Büyükyalı projesi, İstanbul’un ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla en çok değer artışı kaydeden bölgelerinden biri olan Kazlıçeşme sahil yolunda yükseliyor. Toplam 111 dönümlük arazide yükselen Büyükyalı’da, şu ana kadar 560 ünite satışa sunuldu. Projede, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 plus tiplerinde daire seçenekleri bulunuyor. Yaşamın 2019 yılında başlaması planlanan Büyükyalı’da, metrekare fiyatları 13 bin TL’den başlıyor.



2. Deniz Semti olarak ifade edilen Büyükyalı projesi sahil yolu üzerinde yer alıyor. Marina alanının olacağı projeye özel deniz shuttle imkanı sunulacak. Bu hizmetten ve marina alanı olanaklarından bahsedebilir misiniz?


İstanbul’un denizle doğrudan bağlantısı bulunan nadir semtlerinden Kazlıçeşme’de yer alan Büyükyalı, şehrin yeni “deniz semti” olacak. Deniz ulaşımını günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi planladığımız projede, marina alanı da yer alıyor. Kazlıçeşme sahil yolunda kurulacak marina 2019 yılında hayata geçirilecek. Böylece Büyükyalı İstanbul sakinlerine, teknelerini evin önündeki marinaya bağlayıp, yürüyerek eve gitme lüksünü sunacağız. 


Marina alanı içerisinde; su sporları ve eğitimlerin yapılacağı rekreasyon alanları bulunacak. Büyükyalı’ya özel hizmet verecek deniz shuttle’larımız buradan hareket edecek. Bu hizmetle, Büyükyalı sakinlerine İstanbul’un yoğun trafiğine takılmadan özgürce seyahat etme fırsatı verecek ve zaman kazandıracağız.


Tüm bunlara ek olarak, yapımı devam eden ve tamamlandığında bisiklet, koşu ve yürüyüş yapma olanağı sunacak 30 kilometrelik yeni sahil yolu, bir deniz semtinde yaşamanın tüm avantajlarını sunacak. Büyükyalı sakinleri, sahile doğrudan bağlanan geniş yeşil köprüden yürüyerek, denize doğrudan erişebilecek.



3. Büyükyalı projesi, açılışı yeni yapılan Avrasya Tüneli'nin hemen girişinde yer alıyor. Ulaşım yatırımları açısından bakarsak, projenin lokasyonu ne gibi avantajlar sunuyor?


Kamu otoritesi İstanbul ulaşım ve altyapı planlarını hazırlarken, Zeytinburnu bölgesini bütün ulaşım akslarının çakıştığı en önemli merkez olarak konumlandırdı. Büyükyalı, İstanbul’un bu yeni ulaşım akslarının kesiştiği ve her noktaya trafiğe takılmadan kolayca ulaşım sağlanabilecek merkezi bir lokasyonda yer alıyor. 20 Aralık tarihinde hizmete giren Avrasya Tüneli’yle birlikte yapımı devam eden  Marmaray  Zeytinburnu durağı ve yeni sahil yolu, büyük bir değer artışı yarattığı bölgeyi yatırımcıların gözdesi haline getiriyor. 


Dünyanın birçok büyük şehrinde, toplu ulaşım olanaklarının çeşitlenmesi ve yaygın biçimde kullanılmaya başlaması, bu bölgelerdeki konut fiyatlarının daha hızlı artmasına neden oluyor. Büyükyalı’nın bulunduğu Kazlıçeşme, yatırımcısına sunduğu avantajlarla bu duruma çok uygun bir örnek.


Zeytinburnu Belediyesi’nce EPOS ve REIDIN araştırma şirketlerine hazırlatılan bağımsız gayrimenkul raporlarına göre, ilçe ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla İstanbul’un gözde yerleşim alanlarından biri olmaya aday görünüyor. Uzmanların, Londra ve Barselona kıyı şeridinin geçirdiği değişimin bir benzerini yaşacağını öngördükleri Zeytinburnu’nda, metrekare fiyatlarının 5 yıl içerisinde bölge genelinde %112, sahil bandında ise %108 artış göstereceği öngörülüyor. Kira kriterine göre, Avrupa yakasında ortalama 19 yıl olan konut amortisman süresini 15 yılda tamamlayan Zeytinburnu, yatırımcısına yüksek değer artışı vaat ediyor! 


Öte yandan, markalı projeler ve devlet yatırımlarıyla bölgenin çehresinin değişmesi, buradaki projelerin değerini daha da artırıyor. Nitelikli spor merkezleri, okul ve üniversitelerin yer aldığı Zeytinburnu; yeni konut, marina, otel, alışveriş merkezi, hastane ve altyapı projeleriyle her geçen gün gelişiyor.



4. Büyükyalı projesinin satışlarında son durum nedir? Ne kadarı satıldı? Talepleri yatırımcı ya da oturumcu olarak değerlendirecek olursak, hangisi daha ağır basıyor?


Büyükyalı, Emlak Konut GYO tarafından açıklanan satış rakamlarına göre, 2016’nın son 3 ayında 534 milyon 56 bin 158 TL satış geliri elde etti. Eylül ayında gerçekleştirilen lansmanın ardından, kısa sürede başarılı sonuçlara ulaşan Büyükyalı, Emlak Konut GYO’nun en çok satılan projeleri arasında yer aldı. Söz konusu satış performansıyla Büyükyalı, Özak GYO’nun yatırımcılarına 2016’nın son çeyreği için paylaştığı ciro öngörüsünün %30 üzerine çıkmış oldu. Satın almaları tek bir kategoriye sokmak doğru olmaz, Büyükyalı’dan hem yatırım hem oturum amaçlı satın alma yapılıyor.


Bunlara ek olarak tüketicilerimizle paylaştığımız bir konuyu da dile getirmek istiyorum. Büyükyalı ailesi olarak, konut almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken tüm konuları içeren bir “Ev Alma Klavuzu” hazırladık. www.evalmakilavuzu.com web sitesinden de ulaşılabilecek kılavuzda, yatırım yapılacak konutun lokasyonundan, çevresindeki ulaşım olanaklarına, sunduğu değer artışı potansiyelinden sosyal yaşam fırsatlarına kadar birçok önemli konuya yer veriliyor. Kazlıçeşme sahil bandında Emlak Konut GYO güvencesini taşıyan tek proje olan Büyükyalı, markalı lüks konut sektöründeki diğer projelerle kıyaslandığında, net-brüt metrekare farkının azlığı ve kat planı verimliliğiyle yüzde 20 oranında avantaj sağlıyor. Satış fiyatları her zaman TL bazında olan Büyükyalı’nın yatırımcıları, döviz artışı ve kur dalgalanmalarından etkilenmiyor.



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön