23 / 04 / 2024

Byconcept tercihini EVOMAX'tan yana kullandı!

Byconcept tercihini EVOMAX'tan yana kullandı!

İngiltere’de üretilen, gelişmiş özelliklere sahip Termo Teknik EVOMAX kazanları tercih eden kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor.



Byconcept’tin ısıtmasında yüksek teknoloji ürünü EVOMAX kullanılıyor


İstanbul’un prestijli projelerinden Byconcept’tin ısıtma sistemlerinde, hava sıcaklığındaki değişime uygun olarak ısı ayarı yapabilen, yüksek tasarruflu Termo Teknik EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazanlar kullanılıyor.


İngiltere’de Ideal Boilers tarafından 110 yıllık tecrübeye dayanılarak yüksek teknoloji ile üretilen Termo Teknik markalı EVOMAX duvar tipi yoğuşmalı kazanlar kurulum, bakım ve kullanım kolaylığı sağlayan birçok özelliğe sahip bulunuyor. Türkiye duvar tipi yoğuşmalı kazan ısıtma pazarının aktif oyuncularından biri olan EVOMAX, hem resmi hem de özel projelerde tercih edilen ısıtma markası olmaya devam ediyor.

Gelişmiş özellikler


Farklı ısıtma ihtiyaçlarına uyumlu çalışma özelliği, kompakt boyutları ile az yer kaplamasının yanında, uzaktan kontrol ve yüksek verim gibi kullanım özellikleri Termo Teknik EVOMAX kazanların tercih edilmesinde en önemli nedenlerden. 

Sistem Tasarım Desteği

2013 yılından bu yana EVOMAX kazanları Türk tüketicisine sunan Termo Teknik; ihtiyaç duyulan ısıtma sisteminin ve kapasitesinin hesaplanmasından sistem tasarımına, ürünlerin seçilmesinden montaj aşamasına dek proje danışmanlığı hizmetiyle ve satış sonrasında da konusunda uzman teknik servisi ile de EVOMAX’ı tercih eden projelere destek veriyor. Ayrıca, 3 yıllık parça ve bakım garantisi EVOMAX kazanların gerek kullanıcı, gerekse proje sahipleri tarafından en sevilen özelliklerinden.

Byconcept’in tercihi

Toplam 3 blok, 368 daireden oluşan Byconcept’te Termo Teknik EVOMAX’ı tercih eden projelerden sadece biri. Sosyal tesisinde 200 ton su kapasiteli yüzme havuzunun ve spor kompleksinin de bulunduğu projede ısıtma, üç yollu vana ile sıcaklık kontrolü sağlayan radyatör sistemi ve her binanın altında konumlandırılmış kazan dairesi üzerinden sağlanıyor; kullanım için gerekli olan sıcak su ise boylerden tedarik ediliyor. Daire sahiplerinin duşlarındaki sıcak suyu temin etmek için kullandıkları boyler ısıtması alternatif enerji kaynaklarının başında gelen güneş kolektörü ile sağlanıyor, güneş enerjisinin yetersiz olduğu aylarda ise kolektörler ile uyumlu çalışan kazanlar devreye giriyor.

Yüksek verim = düşük işletme maliyeti

Byconcept’te  sistem 160 kilowattlık bir adet 10’lu kaskad, 2 adet 12’li kaskaddan oluşuyor. Sosyal tesiste ise 2 adet 160 kilowatt EVOMAX kazan bulunuyor.  EVOMAX, ürün yelpazesi işletme maliyetlerini düşük tutmak için yüzde 110 verim oranına kadar kısmi yükte çalışıyor. Kaskad sisteminde gerekli ısı ihtiyacını karşılamak ve yüksek verim değerinden faydalanmak için toplam kapasite kazan sayısına bölünerek tüm kazanların eş zamanlı ve aynı kapasitede devreye girmesi sağlanıyor. İhtiyaca göre kapasite değerleri yüzde 100‘e kadar birlikte yükselebiliyor. Özellikle bahar aylarında İstanbul’da kazanlar kapasitesinin yüzde 20’sine kadar düşürülerek 25 kilowatt olarak düşük kapasitede de çalıştırılarak geçiş mevsimlerinde de maksimum enerji tasarrufu sağlanıyor.

Dış ortam sıcaklığına göre değişen ısıtma kapasitesi

Byconcept’te yer alan EVOMAX kazanların kontrol panelinde kullanıcı talebine bağlı olarak günde 3 farklı sıcaklık değeri ayarlanmıştır. Kazanın ısıtma eğrilerinde İstanbul Anadolu yakası mevsimsel koşulları dikkate alınmıştır. Sistem, dış hava sıcaklığına bağlı tesisat gidiş ve dönüş suyu sıcaklığını kontrol ederek, hava sıcaklığındaki 0,5oC ’lik değişikliği bile fark edilebilmekte ve bu değişiklik ısıtma ihtiyacına anında yansıtılabilmektedir.

Kolay kullanım

EVOMAX’ın Türkçe karakterli kullanıcı ara yüzü hem kullanıcı hem de servisler için hızlı kurulum ve kolay işletme sağlar. Byconcept sosyal tesisinde bulunan farklı ısıtma zonları tek bir kaskad kontrol paneli ile ilave kart gerektirmeden kontrol edilmektedir. Sistem; boyler için maximum 65C sıcak, havuz için 70C, yüksek sıcaklıkta çalışacak radyatörler için max. 80C sıcak su ihtiyacına göre tasarlanmıştır. Sisteme entegre olan güneş kolektörü, boylerin ısıtılması için öncelikli olarak belirlenmiş; kazanlar ısıtmada günşe kollektörünün yeterli olmadığı zamanlarda devreye girecek şekilde planlanmıştır.

Hassas ısı ayarı

Yüksek sıcaklıkta kazandan tesisata sevk edilen su radyatör ısıtma bölgesine geldiğinde üç yollu vana ile istenilen sıcaklığa ayarlanmakta, sıcaklık hakkında sürekli sensörler ile kaskad kontrol paneline bilgi verilmekte, istenilen sıcaklığa ulaşan bölgede pompalar kazandan gelen komut ile açılıp kapanmaktadır.

Yüksek katlı binalarda bile performanslı ısıtma imkanı

6 bar işletme basıncına sahip EVOMAX kazanlar, yüksek katlı binalar için plakalı eşanjör ile tesisat ile kazanlar birbirinden ayrılarak projelendirilmektedir.

EVOMAX kazanların bazı  referansları

EVOMAX kazanlar  aynı zamanda İstanbul’da Başakşehir İlçesi Kayabaşı’nda  919 Ada’da bulunan 637 adet konut, 6 dükkandan oluşan  TOKİ  Projesinde, İstanbul Saint Benoit Lisesi’nde,  Ankara  TOKİ Pursaklar Villa Projesi’nde, Ankara Gazi Üniversitesi, Balıkesir Devlet Hastanesi gibi farklı ve çeşitli yapılarda beğenilerek kullanılıyor.


Geri Dön