26 / 04 / 2024

C25'in altında beton kullanımına izin yok!

C25'in altında beton kullanımına izin yok!

Fercan Yavuz, 5 yıldan bu yana yapılan binalarda C25'in altında beton kalitesine izin verilmediğini söyledi



İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Fercan Yavuz, 5 yıldan bu yana yapılan binalarda C25'in altında beton kalitesine izin verilmediğini söyledi

'Fabrikalar, yatırım için en cazip yer'

Şehirde yabancı yatırımcıların ilgi göstereceği nadir yerlerden birinin fabrikalar bölgesi olduğunu kaydeden Yavuz, "Burada tescilli yapılar var. Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alınması azım. Orada ciddi bir imar problemi var" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkam Fercan Yavuz, en önemli faakyetlerinin mesleki denetim olduğunu söyledi. 1999 depremlerinin acı bir tecrübe olduğunu kaydeden Yavuz, eğitim faaliyetlerine hız verdiklerini ve üyeleri için sürekli eğitim programı düzenlediklerini ifade etti. Türkiye'de yapı denetimi başlamadan önce, büyük eksiklik olduğunu gördükleri denetim konusuna el attıklarım belirten Yavuz, yapının fenni mesulü, odadan bir temsilci ve belediyeden bir görevliyle Eskişehir'deki tüm yapılan denetlediklerini söyledi.

Eskişehir'de 5 yıldır C 25'in alandaki beton kalitesiyle inşaata izin vermediklerini belirten Yavuz, "Yaklaşık 10 yıldır yapılan binaların deprem performansından eminiz" dedi. Yavuz, şöyle konuştu: "Merkezde 150 bin bağımsız bölüm olduğunu biliyoruz. Afete yönelik olarak Eskişehir'in iyileştirilmesi konusunda çalışıyoruz. Bunun birçok ayağı var. Eskişehir'de nüfus artışı az. Göç de almıyor. Şehir, üniversite, turizm ve sanayileşme üçgeninde büyümeye devam edecek. Yaşanabilir şehirler açısından ikinci ya da üçüncü sırada yer alıyor. Biz de bu verilere göre sağlıklı yapılaşma için gerekli önlemleri alıyoruz."

'Tayalaştırmaya zor ikna ettik'

Tramvay yolundaki yayalaştirma çalışması sırasında esnaftan önce tepki aldıklarını kaydeden Yavuz, 'Yayalaştirma kararını öğrenip, 'Araç girmeyecek, iş yapamam' korkusu çeken esnaf, eskisine göre 5 kat müşteri almaya başladı. Şimdi herkes çok memmun" dedi.
Milliyet


Geri Dön