25 / 04 / 2024

Çaba, proje taşımacılığında Kuzey Afrika pazarına da girdi!

Çaba, proje taşımacılığında Kuzey Afrika pazarına da girdi!

Rafineri tesisleri, enerji santralleri, büyük sanayi tesisleri, petrokimya tesisleri yatırımlarında proje taşımacılığı gerçekleştiren Çaba, gelişmiş makine parkuru ile sektöründe hizmet kalitesini üst seviyeye çıkardı...



Rafineri tesisleri, enerji santralleri, büyük sanayi tesisleri, petrokimya tesisleri yatırımlarında proje taşımacılığı gerçekleştiren Çaba, gelişmiş makine parkuru ile sektöründe hizmet kalitesini üst seviyeye çıkardı. 


Türki cumhuriyetlerin çoğunda açık ara liderliğe oynadıklarını belirten Çaba Endüstriyel Hizmetler'in Genel Müdürü Sadık Durmuş, "Afrika kıtasının tamamında Çaba olarak hizmet vereceğiz" dedi. 

Türkiye'de proje taşımacılığı alanında 18 yılı geride bırakan Çaba Endüstriyel Hizmetler, önemli yatırımlarla sektördeki yerini daha da sağlamlaştırmaya devam ediyor. Teknolojideki gelişime paralel olarak gerçekleştirilen ekipman yatırımının yanında yetişmiş iş gücü konusunda yaptığı yatırımlarla global arenada rekabet edebilir bir konumda bulunuyor. 


¦ Çaba global arenadaki başarısını neye borçlu? 

1996 yılında çıktığımız bu yolda ilk yıllarda çeşitli butik projelere imza attık. Ve projelerde edindiğimiz kazanımlar ve sağladığımız müşteri memnuniyeti sayesinde hedeflerimizi büyütmeye karar verdik. Ve bu büyüme stratejisi doğrultusunda makine parkurumuzu her geçen gün genişletmeye başladık. 2000'li yılların ortalarına geldiğimizde Türkiye'de gerçekleştirilen büyük ölçekteki enerji ve sanayi yatırımlarının birçoğunda yer almayı başarmıştık. Daha sonra, Türki Cumhuriyetler'deki enerji ve sanayi yatırımları ilgimizi cezbetti. Araştırmalarımızın ardından yatırımlara başladık.2000'li yılların sonunda bölgenin en önemli projelerine imza atmayı başardık. 


Bu başarılar bizi global bir güç olma yolunda daha fazla yatırım yapmaya teşvik etti ve geldiğimiz noktada Türkiye, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve Doğu Avrupa'da proje taşımacılığı sektöründe en geniş makine parkuruna sahip olan oyuncu konumuna geldik. Türki Cumhuriyetlerin çoğunda ilk sıradayız. Türkmenistan başta olmak üzere, Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan'ın bir kısmında nerdeyse tüm projeleri biz gerçekleştiriyoruz. 


Biz o bölgelerde proje bazlı bulunmuyoruz. Şirketlerimizle, Gelişmiş makine parkurumuz ve profesyonel kadromuz ile büyük bir gücüz." ekibimizle, ekipmanımızla oralarda tam anlamıyla var durumdayız. Irak'ta tüm sorunlara rağmen önemli bir hacme sahibiz. Faaliyet gösterdiğimiz bölgelerde ekipman sayısı açısından ilk sıradayız. Sektörde en son teknolojiye sahip oldukça geniş bir makine parkuruna sahibiz. Bu sayede yapılamaz denilen çok sayıda projenin üstesinden başarıyla gelmiş bulunuyoruz. 


Ancak bunu başarabilmek sadece makine parkuruyla gerçekleştirebilecek bir şey değil. Bunun farkına yıllar önce vardığımız için personelimize sürekli yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Onların bu sektörde global bir aktör olabilmeleri için dünya çapında eğitimler almalarını sağladık. 

Uluslararası prestije sahip üniversitelerden mezun olan mühendis kadroları oluşturduk. 

Bunun yanında bizim en önemli avantajımız "proje mühendisliği" konusunda gerçekten çok önemli bir konumda bulunmamız. 


Çünkü proje mühendisliğinin içinde makine, inşaat, çelik ve altyapı gibi farklı alanlar bulunuyor. Tüm bunlarla ilgili bünyemizde önemli üniversitelerden mezun mühendisler barındırıyoruz. Fizibilite çalışmalarından, risk yönetimine ve en kritik hesaplamalara kadar proje mühendisliği Çaba bünyesinde gerçekleştiriliyor.


Sabah


Geri Dön