19 / 04 / 2024

Caddelerdeki mağazalar da kapanıyor

Caddelerdeki mağazalar da kapanıyor

AYD Başkanı Hakan Kodal, "Alışveriş merkezlerinde kira sorunu yok, kriz var. Sadece alışveriş merkezlerindeki mağazalar değil, cadde mağazaları da kapanıyor" dedi



Kodal, Hyatt Regency otelinde düzenlenen basın toplantısında, kira tartışmasının sadece 10-15 mağazayı ilgilendirdiğini belirterek, "Bazı perakendeciler alışveriş merkezine kira indirimi için giriyor" dedi.
Kira pazarlığı için dernek kurmadıklarını belirten Kodal, "Ringe çıkıp pazarlık yapmayacağız. `Kira indirimi yapın yatırımınız 3 yerine 10 yılda geri dönsün' diyorlar. Böyle bir şey yok. Bizim dışımızda herkes kısa vadeli düşünüyor. Krizle birlikte yatırımlarımızın geri dönüşü 15-25 yıla çıktı" dedi.
Alışveriş merkezlerine standart getireceklerini, alışveriş merkezi endeksi oluşturacaklarını ve alışveriş merkezlerinin yan yana inşa edilmesini önlemek için girişimde bulunacaklarını kaydeden Kodal, "Bugün 200 tane alışveriş merkezi var deniyor, şartlara uyan belki 170 tane kalacak" dedi.
Kodal, şehir içinde outlet yapılmaması gerektiğini, bu konuda da çalışma başlatacaklarını açıkladı.

`Finansman bulamadık'
AYD İcra Kurulu Üyesi ve Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu da, "Diyarbakır şehrinin özelliğinden dolayı, şehir riskinden dolayı proje finansmanı bulamadığımız için bu şehirde yapacağımız alışveriş merkezi yatırımını durdurduk" dedi.
Milliyet

Geri Dön