28 / 03 / 2024

Cadılar Bayramı satışı: 800 bin dolara hayaletli kasaba!

Cadılar Bayramı satışı: 800 bin dolara hayaletli kasaba!

Amerika ’nın Connecticut eyaletindeki Johnsonville kasabası, Cadılar Bayramı sebebiyle açık arttırmaya sunuldu. Cadılar Bayramı sebebiyle 800 bin dolar gibi özel bir fiyata satışa çıktı. İşte o hayaletli kasabanın öyküsü...



Auction.com’un yaptığı açıklamaya göre hayaletli kasaba Johnsonville 28 Ekim’de sadece 800.000 dolara (1 milyon 791 bin 720 TL) satışa çıkarıldı. 19.yy mimarisine sahip olan kasaba bir köprüye, bir şelaleye ve bir de tahtadan baraja sahip.


Johnsonville 1830’larda hayli gelişmiş bir şehirdi. Aynı zamanda ülkenin balıkçılık üretiminde başı çeken Neptune Twine Şirketi’ne de ev sahipliği yapıyordu. Buna rağmen kasaba Ray Schmitt adlı milyoner satın alana kadar terk edilmişti. 1960’larda Schmitt kasabayı satın aldı ve restorasyona başladı. Ancak bitiremeden öldü.


Hayalet söylentileri satışlar sırasında tüm kasabaya yayıldı. Hatta bazı insanlar Schmitt’in dirileceğine inandığını ve bu yüzden ruhunun kasabayı koruduğuna inanıyor. Başka bir hikâyeye göre de 1890’larda ölen değirmen işçilerinin ruhları, bir evin salonunu ele geçirdi. Öldükten sonra bu salonda hazırlanan ve ardından gömülen işçilerin hikâyesine inanan pek çok insan var.


Kasabayı kimin satın aldığı ise henüz açıklanmazken, Auction.com sitesindeki ilan ve duyurular kaldırıldı. Açıklamanın önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.


Geri Dön