29 / 03 / 2024

CAFA ve EFIC’de Türkiye mobilya sektörü konuşuldu!

CAFA ve EFIC’de Türkiye mobilya sektörü konuşuldu!

Asya Pasifik Mobilya Federasyonu ( CAFA ) ve Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu ( EFIC )’e başkanlık düzeyinde katılım gösteren MOSDER, Türkiye mobilya sektörünün gelişimini gözler önüne serdi.



Asya Pasifik Mobilya Federasyonu (CAFA) ve Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC)’e başkanlık düzeyinde katılım gösteren MOSDER, Türkiye mobilya sektörünün gelişimini gözler önüne serdi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Türkiye mobilya sektörünü uluslararası fuarlar dışında bağlı bulunduğu organizasyonlarda da temsil ediyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Avrupa ve Asya kıtasında mobilya sektörü temsilcilerini bir araya getiren önemli organizasyonlar; EFIC ve CAFA’nın Genel Kurul Toplantıları’nda MOSDER Başkanı İsmail Doğan ve Genel Sekreter Abdullah Tuğlu önemli temaslarda bulundu. 2014 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen % 13 lük ihracat artış oranı hem Asya hem de Avrupa Mobilya Konfederasyonlarında şaşkınlıkla karşılandı ve Türkiye Mobilya sektörünün büyüme hızının son 5 yıldır istikrarlı olmasının katılım gösteren ülkeler tarafından da yakından takip edildiği ve takdirle karşılandığı belirtildi. 

Avrupa’da Türkiye mobilya sektörü konuşuldu

Avrupa mobilya endüstrisinin yüzde 70’ni temsil edip, 1,5 milyonu aşkın çalışanlı 150.000 şirketi çatısında birleştiren Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC)’in Genel Kurul Toplantısı’na Türkiye mobilya sanayisini temsilen MOSDER Başkan İsmail Doğan ve Genel Sekreter Abdullah Tuğlu katılım gösterdi. Türkiye mobilya sektörüne dair gelişmelerden bahsedilen bu toplantıda; mobilya sektörünün geleceğine yönelik hedefler de gündeme geldi. 

Türkiye mobilya sektörü Asya’da da gündemdeydi

1980’de kurulan 12 üyesinden birinin Türkiye mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil eden MOSDER olan, Asya Pasifik Mobilya Federasyonu (CAFA)’nın 18. Genel Kurul Toplantısı’nda Türkiye mobilya sektörünün son durumu ve MOSDER’in faaliyetleri hakkında MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu bilgilendirmede bulundu. Asya kıtasında Türkiye mobilya sektörünün etkinliği gözler önüne serilerek, bu coğrafyada ileriye dönük atılacak adımlar için ilişkiler perçinlendi.



Geri Dön