29 / 03 / 2024

Cafer Mahiroğlu, 2015'e kadar 400 mağaza açacak!

Cafer Mahiroğlu, 2015'e kadar 400 mağaza açacak!

 İngiliz Sunday Times gazetesi, iflasın eşiğine gelen 250 mağazalık Select giyim markasını satın alan ve perakende patronlarının Batacaksın, bu iş olmaz uyarılarına direnen Türk işadamı Cafer Mahiroğlunun başarısını sayfalarına taşıdı



Gazete aslında bir halı tüccarı olan Mahiroğlunun düşük fiyatlı ürünlerle perakende devlerini üzdüğünü, şimdi İngiliz perakende devi Primarkın yerini almaya hazırlandığını vurguladı. Sunday Times gazetesinin Business ilavesinde tam sayfa yer alan haberde, Cafer Mahiroğlunun ülke genelinde 250 mağazası olan Select markasını 2008 yılında aldığında başarılı olamayacağının kendisine söylendiği, ancak 4 yılın ardından pazarda güçlü bir şekilde yer aldığı belirtildi.

Tedarikçileri uyardılar
Gazete, ülkedeki perakende devlerinin Mahiroğluna 3 ay süre biçtiğini de hatırlatarak şu ifadelere yer verdi: Ocak 2008de satın aldığında 3 ay süre biçilmişti. Sonra 6 ay dendi. Sonra bu süre yılbaşına kadar uzadı. Hatta bazıları tedarikçileri ürün sağlamamaları yönünde uyarmıştı. Dört yılın ardından Mahiroğlu güçlü bir şekilde ayakta durduklarını ve bir indirm markası olarak büyümeyi sürdüreceklerini söylüyor. 14-25 yaş aralığını hedef alan marka şu anda bütün İngilterede 135 mağazaya sahip.

Rakipler küçümsedi
Alışveriş caddelerinde perakende markaları özellikle küçük şehirlerde zorluk çekerken Selectin başarısını gazete şöyle aktardı: Geçen ay perakende devleri küçülen krlar açıkladı. Bunların arasında krda yüzde 38 düşüş açıklayan Topshopın sahibi Arcadia da var. Pek çok perakendeci portföylerini umutsuz bir şekilde daraltmaya çalışıyor. Fakat Mahiroğlu burada hayatının fırsatını görüyor. Onu küçümseyen, burun kıvıran rakiplerinin tam tersini düşünüyor. Rakipleri mağaza kapatırken o açıyor,  rakipleri düşen satış ve krlardan söz ederken o iki haneli büyümeden, gelecek yıl açacağı 25 mağazadan ve fiyatları düşük tutacağından bahsediyor. Ona burun kıvıran rakipleri, Türk girişimcinin ucuz giyimde pazar kapmasının etkileyici olmadığını düşünüyor.
Mahiroğlunun İngiltere genelindeki mağaza sayısını 2015 yılına kadar 400e çıkarmayı hedeflediği kaydedilen haberde, iş adamının başarı öyküsüne geniş yer verdi. Daha küçük şehirlerdeki mağazalarını daha önemli lokasyonlara taşımaya başlayan Mahiroğlu, önümüzdeki yıl ise Londranın dünyaca ünlü alışveriş caddesi Oxford Streette mağaza açacağını duyurdu.

Ciro hedefi 80 milyon pound

Cafer Mahiroğlu, o dönemi O dönem Selectin tedarikçilerinden biriydim. Fisher bana kötü haberi olduğunu ve nakdinin bulunmadığını söyledi. Bana eğer tüm tedarikçiler faturalarının yüzde 20 keserse, şirketi devam ettirecek güce sahip olabileceğini söyledi. Secelti satın almaya karar verdim şeklinde anlatıyor. Mahiroğlu, Selecti 7.5 milyon pounda tüm borçlarıyla satın aldı. 2011de şirketin cirosu 10 milyon pounddan 46.3 milyon pounda çıkarken, vergi öncesi kayıpladı 3.4 milyon pounddan 400 bin pounda kadar geriledi. Mahiroğlu, 2012 yılında 80 milyon poundluk ciroyla 2.5 milyon poundluk kr hedeflediklerini açıkladı.
Hürriyet


Geri Dön