28 / 03 / 2024

Cafer Özdemir: Amasya, yaşam kalitesini artıran bir şehir haline dönüşüyor!

Cafer Özdemir: Amasya, yaşam kalitesini artıran bir şehir haline dönüşüyor!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Belediye olarak 2013 yılı çalışmalarımıza baktığımız zaman gerçekten Amasya’da başarılı bir yıl ve geçirdiğimizi Amasya’nın yaşam kalitesini artıran bir şehir haline dönüştüğünü düşünüyorum.” dedi...




Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, 2013 yılında gerçekleştirilen kültürel ve sosyal faaliyetler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.


Pirler Parkı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Özdemir, şunları kaydetti: “Özellikle mahallelerimizde yapmış olduğumuz çalışmalarla halkımızın teveccühünü kazandığımızı düşünüyorum. Sokaklarımızda yapılan altyapı çalışmalarının arkasından üst yapıda da yapmış olduğumuz üst yapı çalışmalarımız var. Amasya’nın yaşam kalitesini artıran bir şehir haline dönüştüğünü düşünüyoruz. 


Amasya’da 2013 yılında ve daha sonraki yıllarda, büyük projelerin fizibilite ve etüt çalışmalarını gerçekleştirdik. 2014 yılında da bu projelerin yavaş yavaş meyvelerini almaya başlayacağız. Özellikle 2013 yılında başlayıp 2014 yılında bitirilmesini planladığımız çok önemli projeleri 2014 yılında Amasya’nın hizmetine sunacağız. Bunlar yıllardır Amasya’nın özlediği, beklediği ve toplumun ihtiyacı olduğu önemli projeler.”


Amasya’ya 2 spor tesisi kazandırdıklarını kaydeden Özdemir, “Bunlara şöyle baktığımız zaman, iki tane büyük spor tesisimiz var. Biri kapalı yüzme havuzumuz, önümüzdeki birkaç ay içerisinde açılacak ve yaz kış kullanılabilecek. Bir diğeri de kapalı spor salonumuz, büyük bir tesis Amasya’nın hem sportif anlamda hem de kültürel ve sosyal amaçlı kullanacağımız güzel bir alan, bu tesisimizi de 2014 yılı içerisinde hizmete sokacağımız önemli projelerden bir tanesi.


Yine bizim kent meydanı dediğimiz ve şehrin trafik problemini azaltacağına inandığımız otoparkımız da hızla devam ediyor. Önümüzdeki haziran ayı ya da en geç temmuz ayı gibi o da Amasya’nın hizmetine girecek ve Amasya’daki birçok problemi de hafifleteceğine inanıyorum. Bir diğer büyük projemiz olan şehirlerarası otogarımız 1-2 ay içerisinde tamamlanacak ve 2014 yılı içerisinde hizmete girecek. Hızla devam eden Amasya’nın kültürel faaliyetlerine katkı sağlayacağını düşündüğüm çok amaçlı kültür merkezimiz, önümüzdeki 2-3 ay içerisinde tamamlanarak bunu da Amasya’nın hizmetine katmış olacağız. Bu saydığımız 5 projenin gerçekten Amasya’nın yıllardır özlediği, yıllardır beklediği, yıllardır tartıştığı eksikliğini hissettiği projelerdi. Bu projelerin hayata geçmesiyle beraber marka kent anlamındaki Amasya’nın bir basamak daha yukarı yükselmesi, insanların refah seviyelerinin artırılması ve hayat standartlarının artmasına vesile olacak diye düşünüyorum.


Bizim 2014 ve 2015 yılına dair planladığımız fizibilite çalışmalarının devam ettiği ve 2014 yılında da işlemine başlayacağımız önemli projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi kültürel altyapıyı geliştirecek ve Amasya’nın turizmine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan Yeşilırmak üzerinde kuracağımız kauçuk bent ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Projemiz tamamlandı, şimdi yasal izinler, yasal müracaatlar dönemimiz başladı. İnşallah o da önümüzdeki nisan ve mayıs ayı gibi Amasya’nın hizmetine sunmak amacıyla inşaatına başlanacak hale geldi.” diye konuştu.


Bugün


Geri Dön