26 / 04 / 2024

Cafer Özdemir: Geleceğin Amasya'sı için yepyeni projeler geliyor!

Cafer Özdemir: Geleceğin Amasya'sı için yepyeni projeler geliyor!

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, ''Amasya Belediyesi olarak 2009'dan itibaren verdiğimiz hizmetler, 50 yıllık çalışmalarla ortaya konulan hizmetlerle boy ölçüşecek aşamaya gelmiştir, geleceğin Amasya'sı için yepyeni projeler geliyor'' dedi.



Amasya Belediyesi olarak 2009'dan itibaren verdiğimiz hizmetler, 50 yıllık çalışmalarla ortaya konulan hizmetlerle boy ölçüşecek aşamaya gelmiştir.  Böylesi bir iddiayı ortaya koymamızdaki en büyük göstergeler, 50 yıl öncesinde şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın kullanımına sunulan zamanına göre devasa projelerin miadının dolmasıyla bunların yerine günümüz ve gelecek yıllara cevap verebilecek projelerin uygulamaya konulması olmuştur.


ŞEHİR MEYDANI YENİDEN DÜZENLENİYOR

Amasya için önemli sorunların başında trafik problemi gelmektedir. Trafik akışını sıkıntıya sokan unsurlardan biri de kent meydanının düzenli şekilde trafik akışını sağlamaktan uzak kalmasıdır. Yavuzselim Meydanında yapılan kutlamalar, sosyal etkinlikler ve milli bayramlarda kutlama amacıyla düzenlenen törenlerde meydan trafiğe kapatılmaktadır. Bunun getirdiği sıkıntılar, sadece meydan çevresinde değil şehrin ana yolanda da trafik tıkanmasına yol açtığı görülmüştür.

Kutlama törenlerinin ve çeşitli etkinliklerin yerine getirilmesi için şehre yeni bir meydan düzenlemesi zorunlu hal almıştır. Bundan hareketle şehir merkezinde ve büyük bir kütle halinde yükselen Amasya Lisesinin bulunduğu alan yeni kent meydanı yapımı için yıkımı gerçekleştirildi. Bu yıkımın neticesinde şehrin gelecekteki trafik akışı, otopark ihtiyacı ile törenlerin trafik akışı ile halkımıza eziyet vermeden yerine getirilmesine imkân verilecektir. Yeni dönem için yapacağımız hizmetlerimizi seçim dönemindeki propagandalarımızda halkımızla paylaşmıştık.


YEŞİLIRMAK ŞİŞİRME PROJESİ START ALDI

Yeşilırmakin önünün boğulup şişirme ve yapay şelale projesi Yüksek Anıtlar Kurulundan onay aldı. Belediye Başkanlığımız tarafında hazırlatılan  “Yeşilırmak Şişirme Projesi" tamamlandığı zaman uzun yıllardan beri bir hayal olarak değerlendirilen düşünceler gerçekleştirilmiş olacak. Eski Adliye önünde yerleştirilecek olan şişirilebilir kauçuk bent İstasyon Köprüsüne kadar olan ırmak seviyesini aynı düzeyde tutacak ve durgunlaştıracak. Durgunlaştırılan ve akı debisi kontrol altına alman su üzerinde turistik amaçlı kayıklar Yeşilırmak üzerinde tur düzenleyebilecekler. Irmak kenarının 150 metrelik bölümünde karşılıklı seyir terasları, tarihi dokuya uygun seyir kuleleri, dinlenme mekânları ve gezi yollan hazırlanacak. Şişirilen ırmak suyundan aynı zamanda elektrik enerjisi de elde edilecek.


TELEFERİK HATLARI KURULUYOR


Tarih ve turizm kenti Amasya'nın cazibe şehri olması için güney ve kuzey yamaçlannda teleferik işletmesi projelendirildi. İki ayn bölümde gerçekleştirilecek olan sistemin ilki Kumacık Hamamı önünden Kaleye tırmanış, 899 metre mesafede 10 kişi alabilecek 11 kabin gidiş yapacak ve Saatte 1,000 kişi taşıma kapasitesine sahip. Yaklaşık 900 metre mesafeyi 2 dakika 34 saniye de tamamlayacak. İkinci Bölüm Kuma-cık Hamamı önünden Ferhat Tepesine tırmanış 2187 metrede 25 kabin çalışacak. Bu mesafe 6 dakika 17 saniyede tamamlanacak.



81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön