28 / 03 / 2024

Çağa ayak uyduran tasarımlar!

Çağa ayak uyduran tasarımlar!

Yeni nesil tasarımcılar rahatlık ve basitliğe odaklanınca ortaya çıkan tasarımlar da bir o kadar basit ve kullanışlı oldu



Genç tasarımcıları desteklemek, sektöre yeni tasarımlar kazandırabilmek ve sanayici ile tasarımcıyı aynı platformda buluşturmak amacıyla beş yıldır düzenlenen İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Endüstriyel Tasarım Yarışması'na bu yıl da fonksiyonellik ve yaratıcılık damgasını vurdu.

Tolga Çağlar: Cake'm
Çok yönlü kek ve pasta hazırlama kalıbı. Ürün. -50 derece ile 300 derece arasında rahatlıkla kullanılabiliyor ürün; pişirme, dondurma, defrost işlemlerine rahatlıkla dayanıyor. Kullanıcı sonradan alabileceği harf, rakam ve şekil setleri ile özel günlere, özel kekler ve pastalar hazırlayabilir.

Özgür Ruhi Ulvan-Aydın Öztoprak : Drymaid
Günümüz mutfaklarında yıkanan bulaşıkların kurutma ihtiyacına cevap vermek üzere tasarlanmış bir ürün. Tasarımı ile yer kaplama sorununa çözüm getiriyor. Ürün montaj parçaları ile mutfak tezgâhı üzerinde duvara sabitlenerek kullanılıyor. Kullanılmadığı zamanlarda monte edildiği duvar üzerine katlanarak tezgâh üzerinde önemli bir alan kazanılmasını sağlıyor.

Koray Gelmez / İrem Çelik / Ahmet Bekteş : Altüst
Ürün birbirini tamamlayan iki lezzeti aynı anda tek bir üründe yapma fırsatı sunuyor. Kullanıcı üst kısmında yufka pişirirken, alt taraftaki iç haznede istediği iç karışımı hazırlayarak evinde, lezzetli dürümleri yapabiliyor.

Özkan Koral : Flowater
Kendinden sulama özelliğine sahip tekerlekli bir saksı altlığı. Su bittiğinde şişeyi doldurup yerine monte ederek suyun, ürünün tabanında yer alan bölüme dolmasını sağlıyor. Su yeterli yüksekliğe geldiğinde akışı duruyor, böylece fazla sulamanın önüne geçiliyor.

Semiha Kan : Motion
Pişirme yüzeyleri 3 farklı boyda olan ürün iç içe girerek kapanma özelliğine sahip olduğu için mutfakta çok az yer kaplıyor. Ürünün bütün gösterge ve düğmeleri dokunmatik. Ürün sadece mutfaklarda değil masa, sehpa gibi yakınında elektrik aksamı olan her yerde kullanılabiliyor.

Ceyhun Akın : Vacuum Wash Wipe
Ev ortamında elbezi ile yapılan tüm düz yüzeyleri düşeyde bile temizleyen şarjlı bir elektrikli küçük ev aleti. Kuru ya da ıslak yüzeyi tozdan ve partiküllerden arındırıp, yüzeyi deterjan katılmış su ile hafifçe yıkıyor, emiş yaparak siliyor.
Sabah Emlak


Geri Dön