19 / 04 / 2024

Çağdaş Holding, Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapacak!

Çağdaş Holding, Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapacak!

Kısa ve orta vadede önceliklerinin Bodrum'a değer katacak gayrimenkul ve turizm yatırımlarına devam etmek olduğunu ifade eden Dağlarca Çağlar, "Yaptıklarımıza ek olarak butik konut projeleri ve ticari üniteler yapmayı planlıyoruz. " dedi.



Çağdaş Holding, Bodrum merkezli 30 yıllık bir grup. Bugüne kadar Bodrum gemi yanaşma limanı, Bodrum'un ilk iş merkezi olan Yüksel Çağlar iş Merkezi ve Avenue iş Merkezi ve konut projeleri de dahil olmak üzere Bodrum'da 30 farklı projeye imza attı, inşaat ve turizm sektöründeki faaliyetleriyle büyüyen Çağdaş Holding, aralarında perakende, hazır beton ve enerjinin de yer aldığı 8 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Toplam 450 çalışanıyla 250 milyon TL'lik bir ciro yaratıyor.


Son dönemde grubun odağındaki en önemli yatırımı Svvissotel. Bodrum'a ilk Swissotel'i 2015 yılında yaklaşık 75 milyon Euro'luk bir yatırımla kazandırdıklarını belirten Çağdaş Holding icra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Turgutreis'te yer alan bu ilk projenin ardından şimdi ikinci bir Svvissotel yatırımının Bodrum merkezde hayata geçirildiğini söylüyor. Projenin detaylarıyla ilgili şöyle konuşuyor: "Yatırım tutarı 100 milyon Euro'nun üzerinde olan bu otelin açılışını 2017 yılının sonlarına doğru gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Projede yine 60 odalı bir butik otel ve 35 adet rezidans bulunuyor, Proje kapsamında, 4 bin metrekare spa, 3 bin metrekare spor salonu, 4 bin metrekare balo salonu ve 4 bin metrekare sağlık merkezi olacak, Bu otelimiz 12 ay hizmet vererek, Bodrum'un kış sezonuna da katma değer sağlayacak."


Bu yıl hem gayrimenkul hem turizm sektörü açısından zorlu bir yıldı. Çağlar da bu yılın durağan geçtiğini ifade ediyor. Ancak 2017 yılından umutlu. Yeni yıla ilişkin beklentilerini şöyle açıklıyor: "2017'nin Rusya İle ilişkilerin de toparlanmasıyla birlikte çok iyi bir yıl olacağı kanaatindeyiz. Konut sektöründe bekle-gör politikası güden yatırımcılar tekrar alıma geçmeye başladı. Keza önümüzdeki sezon turizm sektöründe ciddi bir hareketlilik olacak."


Önümüzdeki yıllarda Çağdaş Holding yatırımlarla büyümek niyetinde. Kısa ve orta vadede önceliklerinin Bodrum'a değer katacak gayrimenkul ve turizm yatırımlarına devam etmek olduğunu ifade eden Çağlar, "Yaptıklarımıza ek olarak butik konut projeleri ve ticari üniteler yapmayı planlıyoruz. Uzun vadede ise radarımızda İstanbul ve yurt dışı var. Bu gayrimenkul yatırımları için şimdiden fırsatlara odaklandığımızı söyleyebilirim" diyor.


SPORLA SOSYALLEŞİYOR

1991 doğumlu olan Dağlarca Çağlar, 2014 yılında Koç Üniversitesi İşletme Faktiltesi’ni bitirdikten sonra aile şirketinde işe başladı. Çağlar’ın en büyük tutkusu ise spor, iş dışında zamanının çoğunu spor yaparak geçirmeye çalışıyor. Özellikle takım sporlarıyla uğraşmaktan keyif alıyor, “iş dışında da insanlarla spor sayesinde sosyalleşmek bana çok keyif veriyor” diyor.


Capital



Haber Star EK 2 Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı



Bodrum'a ikinci Swissotel'i kazandınnayı planlayan Çağdaş Holding, 100 milyon Euro'luk yatırım yapacak. 


Rekor Sürpriz Olmaz 


2016 konut sektörü için önemli kararlara imza atılan bir yıl olduğunu da belirten Dağlarca Cağlar "Son olarak konutta kredi kullanım oranının artırılmasının peşinatta sıkıntı yasayan vatandasın elini rahatlatacağı ve faiz oranlarının yüzde 1'ln altına düşmesiyle sektöre son çeyrekte büyük bir ivme kazandıracağı aşikar. Keza 150 metrekareden büyük konutlarda KDV'nln yüzde 8'e düşülmesi de alıcının yüzünü güldürdü. bu sebeple 2016'yı yeni bir rekorla kapatmak sürpriz olmaz 


Farklı sektörde faaliyet yürüten Çağdaş Holding 2017'de Bodrum'a 2. Svvissotel'i yapmayaı hedefliyor. 2017'de yaklaşık yüzde 10 büyüme ile hedefledikleri cironun 250 milyon TL'yi bulacağını öngördüklerini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar "Çalışan sayımız ise 450 kişi. Güncel olarak devam eden Bodrum'da 2. Svvissotel projemiz ve yine Bodrum merkezde yeni başladığımız konut projesiyle beraber 2017'de ağırlıklı gayrimenkul sektörüne olmak üzere yaklaşık 100 milyon Euro'luk bir yatırım yapacağız. Biz Bodrum'da gayrimenkul sektöründe artık 1 milyon liranın altında da konut satıyor olacağız. Bu yatırımlarımıza Bodrum Göktepe'de başladık, devamı gelecek" dedi. 


TURİZM HAREKETLİ GEÇECEK 


Bodrum merkezli bir holding olduklarını ve Bodrum'un 11 beldesinde de yatırımları bulunduğunu kaydeden Çağlar "2016 yılı özellikle gayrimenkul ve turizm sektöründe Rusya krizi ve diğer dış etkenlerin etkisi ile durağan bir dönem yaşandı. 2017'nin Rusya ile ilişkilerin de toparlanmasıyla birlikte çok iyi bir yıl olacağı kanaatindeyiz. Konut sektöründe bekle-gör politikası güden yatırımcılar tekrar alıma geçmeye başladı, keza turizm sektöründe ciddi bir hareketlilik olacak önümüzdeki sezon." dedi.


Star EK 2


Geri Dön