25 / 04 / 2024

Cahit Altunay: Sultangazi'de toplam 36 kilometrekarelik alanda kentsel dönüşüm yapılacak!

Cahit Altunay: Sultangazi'de toplam 36 kilometrekarelik alanda kentsel dönüşüm yapılacak!

Yerel seçimlerde yeniden Sultangazi Belediye Başkanlığına seçilen Cahit Altunay, kentsel dönüşüm meselesinin bir süreçten ibaret olduğunu vurgulayarak Sultangazi'de toplam 36 kilometrekarelik alanda kentsel dönüşüm yapılacak dedi...



Sultangazi'de toplam 36 kilometrekarelik alanın 23 kilometrekaresinde kentsel dönüşüm sürecinden sonra fuar ve kongre merkezinden üniversiteye, 3 bin dönümlük hayvanat bahçesinden organik tarım yapılan bahçelere kadar çok sayıda sosyal donatı alanı ve yeşil alan bulunacak. 


Yerel seçimlerde yeniden Sultangazi Belediye Başkanlığına seçilen Cahit Altunay, kentsel dönüşüm meselesinin bir süreçten ibaret olduğunu, yerel yönetimler olarak kendilerinin bir yol çizdiğini ve vatandaşın bu yolu takip ettiğini, ancak son zamanlarda bu olayın layıkıyla gerçekleştiğini söyledi. 


Türkiye genelinde son dönemde geniş bir kentsel dönüşüm kampanyası başlatıldığını hatırlatan Altunay, ilçede de 23 kilometrekarelik alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini anlattı. 


"Bu 23 kilometrekarelik kentsel dönüşüm alanı belki de İstanbul'un da en büyük alanlardan birisi" diyen Altunay, bu alanın özellikle su havzaları ve taş ocaklarının bulunduğu alanları kapsadığını dile getirdi. 


PLANLAMA BİTTİ, SIRA UYGULAMADA 


Altunay, planlarını bitirdiklerini ve uygulama safhasına geçtiklerini kaydederek, bu süreçte ortaya çıkacak alanların ilçenin gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. 


Cahit Altunay, şöyle devam etti: "Stadyumundan fuar ve kongre merkezine, üniversitesinden eğlence merkezine kadar bütün sosyal donatı alanları olacak ama her şeyden önemlisi bizim kentsel dönüşüm alanlarımızda yeşil olacak. Bir yaşam merkezi oluşturuyoruz ilçemizde. Bu alanlarda gerek organik tanm üreticiliği gerekse bunun dışında özel sektörün de spor alanlarının oluşturulacağı mekanlar üretilecek. Bu 23 kilometrekare alan içerisinde bir hayvanat bahçesi var. 


Burası 3 bin dönümlük olacak. Geçen sene kendi içeriside sorunlar vardı. Şimdi bunları çözerek önümüzü daha berrak görüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile beraber projenin uygulamasına bu dönem başlayacağız." 


Yeni Akit Gazetesi 


Geri Dön