25 / 04 / 2024

Cahit Kıraç: İzmir metrosu bir an önce bitirilmeli

Cahit Kıraç: İzmir metrosu bir an önce bitirilmeli

İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin gündeminde olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu



İzmir'in ümitleri, beklentileri, coşkuları olduğunu, o coşkunun da hiçbir zaman bitmeyeceğini vurgulayan Vali Cahit Kıraç, bu konumdaki bir şehrin daha iyi durumda olabileceğini, daha iyisini yapabilmek için el birliğiyle çalışmak gerektiğini söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentte yıllardır bir türlü bitirilemeyen metro inşaatlarıyla ilgili açıklamada bulundu. "Ben bir an önce metronun bitmesini istiyorum" diyen Kıraç, "İhale süreci var ama o tartışmaların dışında metronun bitmesini istiyorum. Artık İzmirli bu metroyu bekliyor" diye konuştu. Konuyu zaman zaman Büyükşehir Belediyesi ile de konuştuklarını ifade eden Kıraç, "Bir an önce bitirilmesi konusunda kendilerine telkinde bulunuyoruz" dedi.
Limanın bir an önce özelleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kıraç, kentin işsizlikle ilgili sorunun da aşılması gerektiğini söyledi. Özellikle hava yolu ulaşımında İzmir'in iyi bir noktada olduğuna değinen Cahit Kıraç, yurtdışında 19, yurtiçindeki 50 noktaya uçuşların bulunduğunu kaydetti.
MOBESE sistem ihalesini yaptıklarını, ilk uygulamaya Mart ayında başlayacaklarını kaydeden Cahit Kıraç, en son teknolojiyi uygulayacaklarını, diğer illerden daha gelişmiş bir sistem ve bilgi teknolojilerinden istifade ederek "yüz tanımaya" dahi imkan verecek en gelişmiş sistemi kentin çeşitli noktalarına yerleştireceklerini bildirdi.

TESPİT EDİLECEK
Uygarlıklar Müzesi Projesi'ne de büyük önem verdiklerini kaydeden Cahit Kıraç, müzelerin depolarında 200 binin üzerinde tarihi eser bulunduğunu, Ege Uygarlıklar Müzesi kurulduğunda söz konusu eserlerin sergilenebileceğini belirtti. Müzenin kurulması konusunda tarih veremeyeceğini, öncelikle yer tespiti yapılacağını, planlama yapılacağını ve daha sonra uygulamaya geçileceğini bildirdi.
Büyükşehir Belediyesinin bir başka çalışması olan Gaziemir'deki fuar alanıyla ilgili olarak hazırlıkların son aşamaya geldiğine değinen Cahit Kıraç, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Fuara gelen firmaların talepleri artık karşılanamıyor. İzmir'in en büyük özelliği fuarlar ve kongreler şehri olması. Son zamanlarda fuarcılık görüntüsünde bir kırılma var, bunu düzeltmek lazım. Merkezdeki alan fuarcılığa ev sahipliği yapmaya yetmiyor. Gaziemir'deki yeni fuar alanı çalışması inşallah en kısa sürede tamamlanır."

Aziz Kocaoğlu tünele inecek
Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı inşaatınin ilk etap ihalesinin bir firmanın yaptığı itiraz sonucu Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, tüneldeki çökme riskini de göz önünde bulundurarak yarım kalan kalıcı beton atma işini kendisi yapmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz salı gününden itibaren yaptıkları beton atma çalışmalarını ve tünelin son durumunu basın mensuplarına gösterme kararı aldı. Kocaoğlu, bu çerçevede bugün düzenlenecek etkinlikle yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile yerin 25 metre altında incelemelerde bulunacak. Bugün Başkan Kocaoğlu ile tünele inecek olan basın mensupları yaklaşık 6 aydır bir çivi dahi çakılamayan tünelde yeniden başlayan çalışmaları görüntüleyecek.
Yeni Asır


Geri Dön