27 / 04 / 2024

Cahit Kıraç: TOKİ İzmir'e 3 sağlık tesisi inşa edecek!

Cahit Kıraç: TOKİ İzmir'e 3 sağlık tesisi inşa edecek!

İzmir Valisi Cahit Kıraç, TOKİ tarafından çiğli, Bornova ve Urla'ya inşa edilecek sağlık tesislerinin bölgeye önemli katkı koyacağını ifade etti



İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege'nin sağlık başkenti konumundaki İzmir'e üç hastane müjdesi verdi. Vali Kıraç, çiğli'ye yapılacak 400 yataklı bölge hastanesinin 4 Nisan'da, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin arka kısmında kurulacak 200 yataklı hastanenin 23 Mayıs'ta ve Urla'ya inşa edilecek 150 yataklı devlet hastanesinin 31 Mayıs'ta ihale edileceğini duyurdu. Vali Kıraç, 'Tüm  İzmir  ve bölgemize hayırlı olsun' dedi. Bölgenin önemli bir sağlık sorununu üstlenecek üç hastane de, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar arasında imzalanan protokol doğrultusunda  TOKİ  tarafından yaptırılacak.

İKİ YILDA BİTER

İhaleleri Nisan ve Mayıs aylarında yapılıp, itiraz olmaması durumunda 1-1.5 aylık süre içinde inşaatlarına başlanacak olan hastanelerin, 2-2.5 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Vali Kıraç, 'Yataklı tedavi kurumlarımız imkanlar doğrultusunda halkımıza hizmet vermeye çalışıyor. En iyisi için gayret ediyoruz. Öte yandan sağlıkta dönüşüm projesi ve aile hekimliği uygulaması da çok iyi yürüyor' diye konuştu.

Narlıdere'de inşa edilen Türkiye'nin en modern 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi inşaatının da 2 ay içinde bitirileceğini dile getiren Kıraç, çeşme, Ödemiş ve Torbalı Devlet hastanelerini de iyileştirme gayretinde olduklarını vurguladı.

İşte üç proje

1- çiğli: Ata Sanayi'nin yan kısmındaki İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Donatım Müdürlüğü arsasına kurulacak olan 400 yataklı hastane, bölge hastanesi niteliğinde olacak. 4 Nisan'da ihale edilecek.

2- Bornova: İlçede uzun zamandır hizmet veren Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin arka kısmındaki araziye inşa edilecek olan 200 yataklı hastanenin lüks projesi dikkat çekiyor. İhalesi 23 Mayıs'ta.

3- Urla: Hastanesi Karantina Adası'nda yer alan ve yetersiz kalan Urla'da bu yıl yeni hastanenin temeli atılacak. Özbek yolu üzerinde yapılacak hastane 150 yataklı olacak. İhalesi 31 Mayıs'ta.
Yeni Asır/İLKER çOBAN


Geri Dön