29 / 03 / 2024

Cahit Paksoy'un İhlas Holding'teki görevine son verildi!

Cahit Paksoy'un İhlas Holding'teki görevine son verildi!

İhlas Holding AŞ, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Cahit Paksoy'un İhlas Holding'teki görevine son verildiğini belirtti.



İhlas Holding AŞ, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Cahit Paksoy'un İhlas Holding'teki görevine son verildiğini belirtti. 


Şirketten yapılan açıklamada, holdingde 18 Nisan 2016'dan bu yana Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Cahit Paksoy'un 2013'te çalıştığı şirketle ilgili gözaltına alındığı, konunun İhlas Holding ile alakalı olmadığının daha önce de ifade edildiği aktarıldı.


Yönetim Kurulu'nca, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na, Paksoy'un şirketin nezdindeki tüm görevlerinin sona erdiği ve yerine yeni görevlendirmeler yapıldığı şeklinde açıklamalarda bulunulduğu kaydedilerek, buna rağmen bazı medya organlarında şirketin ismi zikredilerek "İhlas Holding CEO'su Cahit Paksoy tutuklandı" şeklinde haberlere yer verildiği anlatıldı.


Açıklamada, şöyle devam edildi:


"Cahit Paksoy'un 2013 yılında görev aldığı şirketin faaliyetleriyle alakalı olarak meydana gelen bu yasal işlemin, şirketimizin unvanının kullanılarak verilmesinin objektif ve tarafsız yayın ilkelerinden uzak bir yaklaşım olduğu çok nettir. Net olarak tekraren ifade etmek istemekteyiz ki, ilgili yasal işlemin şirketimizle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayıp, Cahit Paksoy'un şirketimiz nezdindeki görevleri de tamamen sonlandırılmıştır. 


Şirketimizin, FETÖ/PDY örgütüne karşı duruşu açıktır. Kamuoyu bilmektedir ki, bu örgütten en büyük zararı İhlas Holding ve grup şirketlerimiz görmüştür. Şirketimiz, devletinin yanında ve milletinin emrindedir. Bu nedenle, bir kısım yayınlarda, Cahit Paksoy'un eski dönemdeki bir çalışmasının ve bu sebeple yargılanmasının şirketimizle ilişkilendirilmesi doğru değildir. Basın ve yayın kuruluşlarımızın yayınlarında bu konuda gerekli özeni göstermelerini önemle rica ederiz.


İhlas Holding CEO'su Cahit Paksoy tutuklandı!


AA


Geri Dön